socialbanner

Onstuimig buiten ravotten bij Partou Buitenspeeldag

Wednesday 13 September 2017

Onstuimig buiten ravotten bij Partou Buitenspeeldag Onstuimig buiten ravotten bij Partou Buitenspeeldag

Hoe lekker is het om buiten te spelen in een stormachtige wind, die de wolken vooruit jaagt en af en toe de zon tevoorschijn tovert? De kinderen die de uitnodiging van kinderopvang Partou hadden aangenomen om woensdag 13 september buiten te komen spelen op hun Buitenspeeldag, op het schoolplein aan de Jade, weten het!

Zij genoten volop van het onstuimige weer en alle activiteiten die kinderopvang Partou had georganiseerd voor de leeftijd vanaf 3 tot en met 12 jaar. Veel belangstelling was er voor de workshops. Er werd onder meer flink geknipt, geboord en geverfd met als resultaat een leuke hanger, een cactus van steen of een bosje bloemen gemaakt van wollen pompoenen. Ook bij de schmink was het druk, waardoor er veel blij beschilderde toetjes rond liepen. De buurtsportcoaches zorgden voor beweging met een divers spellencircuit en kon er geravot worden op het springkussen. Hilariteit was er bij de Mega-twisterwedstrijd waarbij leuke prijsjes te winnen waren. De Coop supermarkt sponsorde een hapje en een drankje en de koeken voor het koekhappen. Het feit dat veel kinderen die middag tot het eind bleven spelen, gaf aan dat binnen zitten die dag geen optie was!

Kinderopvang Partou doet heel veel aan buitenactiviteiten in de kinder- en buitenschoolse opvang. Om ook andere kinderen te prikkelen om buiten te komen spelen, organiseert Partou jaarlijks een Buitenspeeldag, vrij toegankelijk voor alle Zeewoldese kinderen. “Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen in beweging komen”, aldus Barbara Blackett, manager BSO.

 

 

 

Onstuimig buiten ravotten bij Partou Buitenspeeldag    Onstuimig buiten ravotten bij Partou Buitenspeeldag    Onstuimig buiten ravotten bij Partou Buitenspeeldag