socialbanner

Welke kunstenaar durft het aan om mee te doen aan de Kunst Battle?

Tuesday 12 September 2017

Welke kunstenaar durft het aan om mee te doen aan de Kunst Battle?

In Open Haven wordt vrijdag 10 november een nieuw evenement georganiseerd: de Kunst Battle. Naar een voorbeeld van ver over de landsgrenzen vindt dan een wedstrijd plaats, waarbij voor twaalf kunstenaars plaats is. Deze kunstwerken kunnen variëren van graffiti art tot een meer traditioneel portret en worden ter plaatse in Open Haven geschilderd.

Het bijzondere van deze wedstrijd is dat het publiek over de schouder van de kunstenaar mee kan kijken, terwijl zijn / haar creatie vordert én dat het kunstwerk in 25 minuten gereed dient te zijn. Tijdens de Kunst Battle zullen er twee rondes met elk zes kunstenaars zijn. Het publiek kan per ronde een stem uitbrengen op de beste kunstenaar. Per ronde gaan de drie kunstenaars met de meeste stemmen dóór in de derde ronde, de finale. Dan maken ze een volgend kunstwerk in 25 minuten en het publiek kijkt weer mee... Tussen de rondes door kunnen de aanwezigen intekenen en bieden op een schilderij. Voor de kunstenaar is het een avond van heel hard werken en het publiek is een avond uit. Voor de entreeprijs van 7,50 euro heeft de bezoeker dan een heel geanimeerde avond en wie weet, koop je dan ook nog een uniek schilderij. Binnenkort volgt informatie over de kaartverkoop.

Welke kunstenaar durft het aan om mee te doen aan de Kunst Battle? Deelname is gratis. Voor de doeken in formaat 60 x 80 cm wordt gezorgd. De schilder neemt zijn eigen verf en andere benodigdheden mee. Natuurlijk is er ook een prijs voor de uiteindelijke winnaar, namelijk een geldbedrag van 250 euro. Van de verkochte schilderijen delen de kunstenaar en Open Haven de opbrengst.

Voor meer informatie en aanmelden via: www.openhaven.nl/nieuws. Aanmelden graag zo spoedig mogelijk, want er is immers maar plaats voor slechts twaalf deelnemers.

De Kunst Battle maakt deel uit van de actie Open Haven Open (OHO). Het doel van de activiteiten is om extra financiën te vergaren ten bate van interieurvernieuwing van Open Haven en tevens om nieuwe gebruikers te interesseren voor het gebouw.

 

 

Welke kunstenaar durft het aan om mee te doen aan de Kunst Battle?    Welke kunstenaar durft het aan om mee te doen aan de Kunst Battle?    Welke kunstenaar durft het aan om mee te doen aan de Kunst Battle?