socialbanner

Zuiderzee Klassieker 2017

Tuesday 12 September 2017

Zuiderzee Klassieker 2017

De zevende editie van het wielrenevenement ‘de Zuiderzee Klassieker’ zal zaterdag 30 september in Almere plaat vinden. Deelnemers van dit evenement zamelen geld in voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten door de Maag Lever Darm Stichting. Dit jaar zal ook oud-profwielrenner Gert Jakobs mee fietsen.

Er is nog veel onbekend over spijsverteringsziekten. Onderzoek naar het voorkomen én genezen ervan is daarom erg belangrijk en nodig. Oud-profwielrenner Gert Jakobs fietst om die reden mee dit jaar. ‘Helaas weet ik uit ervaring dat het hebben van een gezonde buik niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo komen darmziekten veel voor in mijn familie en is mijn neef al vroeg overleden aan de gevolgen van darmkanker. Reden genoeg voor mij om mee te fietsen!´.

De Zuiderzee Klassieker is een jaarlijks terugkerend wielrenevenement, georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting. Dit jaar fietsen deelnemers vanaf de Grote Markt in Almere drie afstanden: 60, 120 en 180 kilometer. Iedereen kan en mag meedoen. Deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie, bedrijven of andere mensen die zich ook in willen zetten in de strijd tegen spijsverteringsziekten. Het ingezamelde geld zet de Maag Lever Darm Stichting in om onderzoek te doen naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten. En dat is hard nodig, Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten en dagelijks overlijden veertien mensen aan de gevolgen van darmkanker.

Inschrijven voor deelname aan de Zuiderzee Klassieker 2017 kan via: www.zuiderzeeklassieker.nl. Wees er snel bij want vol is vol. Na inschrijving ontvangt u wielrentips van Gert Jakobs en de Maag Lever Darm Stichting via email. Hiermee stapt u goed voorbereid op de fiets zaterdag 30 september.

 

 

Zuiderzee Klassieker 2017    Zuiderzee Klassieker 2017    Zuiderzee Klassieker 2017