socialbanner

Dat jurkje gekocht? Nee, zelf gemaakt

dinsdag 11 september 2018

Dat jurkje gekocht? Nee, zelf gemaakt

Wilt u graag eens wat anders dragen dan de kleding die u in de winkel koopt? Dan is er altijd de mogelijkheid om het zelf te gaan maken. Ook voor jongeren vanaf 11 jaar is er een cursus.

Lilian van Campen-Lucas heeft al meer dan 25 jaar een Modevakschool en geeft les in het maken van kleding en het tekenen van patronen voor de kledingstukken. De naaimachine leren kennen en gaan gebruiken kan door het maken van kleding, maar ook tassen, knuffel en eigenlijk alles wat u wilt maken op de naaimachine is mogelijk. Het wordt ook steeds makkelijker om stof te versieren of te ontwerpen. En voor stof hoeft u niet naar de stoffenwinkel of een stoffenmarkt. Ook bij Lilian kunt u stof uitzoeken. Heeft u een wat moeilijkere maat dan kunt u leren patroontekenen of een bestaand patroon leren aanpassen. Tevens kunt u leren om bijvoorbeeld broeken korter te maken of een kledingstuk te repareren, zodat u die geliefde broek nog wat langer kunt dragen.

Speciaal voor de jongere leerling (vanaf ongeveer 11 jaar) wordt er een groep opgestart als er voldoende aanmeldingen zijn. Wil je creatief bezig zijn en weten wat je van stof kunt maken, ga dan eens kijken bij Lilian.

Lilian is begonnen met kleding maken en vond dit zo leuk dat zij ook is gaan patroontekenen en uiteindelijk de opleiding tot lerares-coupeuse heeft afgerond bij de Ensaid Modevakschool. Naast het lesgeven maakt ze ook kleding voor zichzelf en onlangs nog de trouwjurk van haar dochter. Wat is er leuker om die leuke jurk uit de winkel te maken van een eigen stof en passend in eigen maat. Dat is de uitdaging en dan heeft u een uniek kledingstuk.

Bij Lilian wordt individueel les gegeven op basis van kennis en ervaring in groepen van maximaal zes personen. Naaimachines zijn aanwezig. Bij voldoende deelnemers is het ook mogelijk om een beginnerscursus te volgen van tien lessen.  

Voor meer informatie via Lilian van Campen-Lucas, telefoonnummer 036-5222965 of via:  www.modevakschoolzeewolde.nl

 

 

 

Dat jurkje gekocht? Nee, zelf gemaakt    Dat jurkje gekocht? Nee, zelf gemaakt    Dat jurkje gekocht? Nee, zelf gemaakt