socialbanner

Vogeltrek rondom Zeewolde

dinsdag 11 september 2018

Vogeltrek rondom Zeewolde

IVN Zeewolde organiseert zondagmiddag 16 september een lezing over “Vogeltrek”.

De vogeltrek is een fenomeen dat zich jaarlijks ook in Zeewolde afspeelt en voor iedereen mee te beleven is. Daar hoeft u geen specialist voor te worden, er oog voor krijgen, daar gaat het om. Tijdens de lezing neemt Jan Klop, enthousiast vogelaar en ervaren trekteller, u mee in de wereld van de vogeltrek. Met zijn ruime ervaring en vooral praktijkkennis wil hij graag zijn fascinatie voor de wondere wereld van de vogeltrek met u delen. Hij vertelt over doortrekkers en standvogels, korte en lange trek, afstanden en oriëntatie, slaapvluchten, dag- en nachttrek, ruien en opvetten. Ook staat hij stil bij het plezier die u kunt hebben bij de eerste aankomers, de geheimzinnige nachtelijke roepjes, de trompetterende zwanen op het Wolderwijd en nog veel meer. En om kort bij huis te blijven, de jaarlijkse komst en vertrek van tienduizenden watervogels op het Wolderwijd, de gakkende ganzen boven uw huis, de scheldende en krijsende kauwtjes en nog veel meer.

De vogelwerkgroep van IVN Zeewolde, genaamd Oriolus, is actief betrokken bij diverse vogeltellingen in het Horsterwold, op het Wolderwijd en Nuldernauw. Ook het trektellen heeft een prominente plaats op het programma van Oriolus en jaarlijks wordt deelgenomen aan de Euro Bird Watch bij de Biezenburcht, zo ook dit jaar op zaterdag 6 oktober a.s.

De lezing ‘Vogeltrek rondom Zeewolde’ vindt zondag 16 september om 13.30 uur plaats in de Rode Schuur, Dasselaarweg 29. Deelname is gratis voor leden van IVN Zeewolde en voor kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding, niet-leden betalen € 4,-

Voor meer informatie via Jan Klop telefoon: 06-53873656 en via: www.ivn.nl/afdeling/zeewolde.

 

 

 

Vogeltrek rondom Zeewolde    Vogeltrek rondom Zeewolde    Vogeltrek rondom Zeewolde