socialbanner

Marleen Douze wint dogsurvival

Marleen Douze wint dogsurvival

 

Een team van maar liefst 7 honden met hun bazen van Hondenvereniging Zeewolde nam zondag 15 september deel aan de dogsurvival in Barendrecht. Maar liefst  300 duo’s kwamen vanuit het hele land om zich tijdens de survival te bewijzen. Zowel de eerste als de tweede plek werden behaald door Zeewolde.  Marleen veroverde de eerste plaats met haar Engelse cocker spaniël Tommy in de jeugdcatergorie.De tweede plaats werd behaald door Daniëlle van den Brink met haar labrador. Samen lieten ze vele andere deelnemers achter zich.

Tijdens de survival moesten de deelnemers een parcours hardlopen van 5 km waarbij ze in totaal 15 hindernissen tegenkwamen. Ieder hindernis was een heuse uitdaging. Zo moest er geklommen worden in een touw, over een koord boven de grond gelopen worden, over hekken gesprongen, evenwichtsbalken getrotseerd en over hoge stellages geklauterd. Dit alles samen met je hond. Ook waren er “natte”hindernissen. Er lagen vlotten waarmee de deelnemers naar de overkant moesten roeien en een lang traject moest zwemmend worden afgelegd in een modderige plas.

Marleen en Tommy liepen supersnel.  De kruiwagen race verliep vlekkeloos, Tommy zat erin als een prins. Het kruipen door buizen en onder wegen door ging soepel. Terecht een eerste plaats voor dit superduo. Ook de overige teamleden van de hondenvereniging behaalden de eindstreep, wat op zich al een hele prestatie was!

Marleen Douze wint dogsurvival    Marleen Douze wint dogsurvival    Marleen Douze wint dogsurvival