socialbanner

Remco Stroombergen ’Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’

Remco Stroombergen ’Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’ Remco Stroombergen ’Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’

De 27-jarige Remco Stroombergen van A-Point Audi Almere is zaterdag 4 oktober jl. bij de 13e editie van de Monteursverkiezing bij Autobedrijf Jedi verkozen tot ‘Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’. De prijs, een cheque van 500 euro en een fraai bronzen beeld van kunstenaar Peter de Leeuwe, werd overhandigd door oud-Olympisch-schaatser Rintje Ritsma, die de verrichtingen van de monteurs op de voet volgde. De andere twee deelnemers, Hossin Kocher en Jan van der Klip uit Dronten, behaalden respectievelijk de 2e en 3e  plaats. Ook zij kregen ieder een mooi bedrag (t.w. 250 euro en 125 euro) mee naar huis. Stroombergen, die in eerste instantie niet eens aan de wedstrijd mee wilde doen, is blij. “Een goede motivatie voor mijzelf en naar ik hoop ook voor andere jongeren om voor het vak techniek te kiezen.” 

In totaal waren er door ROC Flevoland en Landstede vijf monteurs geselecteerd om deel te mogen nemen aan de Monteursverkiezing. Zij moesten hiervoor allemaal zijn geslaagd voor het diploma ‘1e autotechnicus’ en wonen, werken en/of studeren in Flevoland. Na een tweede ronde; een gesprek met een werkgever en een quiz, mochten de drie beste monteurs door naar de laatste ronde; een sleutelwedstrijd in de moderne werkplaats van Jedi, waar zij onder toeziend oog van een vakjury werkzaamheden moesten uitvoeren aan exact dezelfde auto’s, in dit geval de VW Up.

Uiteindelijk was het Remco Stroombergen die het hoogste scoorde op zaken als vakbekwaamheid (diagnose en reparatie), klantgerichtheid (communicatie en begrip) en werkhouding (enthousiasme en collegialiteit).

 

 

 

 

Remco Stroombergen ’Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’    Remco Stroombergen ’Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’    Remco Stroombergen ’Beste 1e Flevolandse autotechnicus 2014’