socialbanner

Mastrose duikt in de Zuiderzeewet

Tuesday 9 October 2018

Mastrose duikt in de Zuiderzeewet

De vijfde en laatste Zuiderzeezondag wordt vrijdag 14 oktober gehouden in de Verbeelding. Het beloofd een spectaculaire afsluiting te worden met de familievoorstelling (8 ) ‘Matrose duikt in de Zuiderzeewet’. In het voorprogramma zal meidenkoor C-Us-Sing een optreden verzorgen.

De voorstelling van Matrose gaat naar 100 jaar terug in de tijd. Toen Flevoland bedolven werd door golven. Ze laten u kennis maken met Cornelis Lely en Eibert den Herder en vertellen beide kanten van het verhaal. Over Lely die de woeste Zuiderzee wilde temmen om het land te beschermen. Over den Herder die optrad tegen de Afsluitdijk, om zijn vissers te beschermen. Mastrose brengt de geschiedenis tot leven dwars door alle hoeken van het gebouw. Met beide benen op de grond brengen we u terug naar het water. Daar waar het allemaal begon.”

In het kader van 100 jaar Zuiderzeewet - 100 jaar Flevolandse Cultuur organiseerde de Verbeelding deze zomer vijf Zuiderzeezondagen. De eerste vier waren stuk voor stuk een daverend succes met afwisselende programma’s als het concert Travelling Baroque, de rondleiding door het Weteringpark, workshop ‘Sporen in de Klei’ en ‘Eemjazz’.

Deze laatste Zuiderzeezondag wordt een afsluiting van 100 jaar Flevolandse Cultuur. De meiden van meidenkoor C-Us-Sing openen de middag gevolgd door de familievoorstelling van theatergroep Mastrose. Maandag 15 en dinsdag 16 oktober is Matrose ook als besloten schoolvoorstelling te zien georganiseerd door de Cultuurmakelaar vanuit het cultuur-educatieve programma Verbeelding&CO voor de scholen van Zeewolde.

Kaarten € 10,00 per persoon reserveren kan via:  www.deverbeeldingzeewolde.nl/reserveren/ of via email naar: reserveren@deverbeeldingzeewolde.nl.

De laatste Zuiderzeezondag zondag 14 oktober van 15.00 – 17.00 uur in de Verbeelding, Verbeelding 25.

 

 

 

Mastrose duikt in de Zuiderzeewet    Mastrose duikt in de Zuiderzeewet    Mastrose duikt in de Zuiderzeewet