socialbanner

Politienieuws

Tuesday 9 October 2018

Van de afgelopen weken meldt de politie de volgende zaken:

• Bewoners van een huis aan de Coulisse waren een dagje weg (27 september); terwijl ze niet thuis waren werd er tussen twee uur ’s middags en twee uur ‘s nachts aan de achterzijde van hun huis een raam opengebroken, waardoor een of meer inbrekers naar binnen kwamen. Een laptop en diverse sieraden werden meegenomen.

• Aan de Teylingen werd een geparkeerd staande auto aan één zijde flink bekrast (28 september). Ook hiervan zijn geen ooggetuigen bekend.

• Van een Duitse auto die op de parkeerplaats van een vakantiepark aan de Slingerweg stond, werd een fietsendrager gestolen (25 september). De kentekenplaat die eraan vastzat, werd later teruggevonden.

• Een trekker met aanhanger reed op de Vogelweg in de richting van de A27 (25 september). Toen de combinatie over een drempel reed, raakte de aanhanger los. Deze haalde de trekker in, die over de kop sloeg, waardoor de 21-jarige bestuurder gewond raakte en de trekker flink beschadigd werd.

• Op 28 september vond op de Dasselaarweg een aanrijding plaats tussen een auto en een ree. De ree overleefde de botsing niet, de auto liep lichte schade op.

• In de nacht van 24 september werd om één uur een voertuig aangehouden dat op de Sportlaan reed. De agenten roken een wietlucht en lieten de bestuurder een speekseltest doen, die positief uitviel. In de auto troffen de agenten een stuk spacecake aan.

• Op 30 september kwam er een melding binnen van vuurwerk dat afgestoken werd aan de Gedempte Gracht. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de ‘afstekers’ al vertrokken.

Naast deze gevallen doen de politie en de gemeente twee mededelingen:

• In het kader van de ‘week van de veiligheid’ vindt op donderdag 11 oktober op het Raadhuisplein een ‘veiligheidsmarkt’ plaats met allerlei activiteiten voor de inwoners van Zeewolde en andere belangstellenden. Aanwezig zijn onder meer de brandweer, een slotenmaker, het Rode Kruis en het ‘Medialab’ van de politie. Ook zijn er demonstraties in zelfverdediging, en is er voor de jeugd een kleurwedstrijd.

• De gemeente heeft geconstateerd dat diverse malen de hekken rond de atletiek- en ijsbaan opengezet zijn. Dat is niet de bedoeling, en kan gevaarlijke situaties opleveren. Hoewel de baan grotendeels klaar is, moeten er onder andere nog rioleringen aangelegd worden, wat de reden is dat de hekken er zijn blijven staan.

 

Politienieuws    Politienieuws    Politienieuws