socialbanner

Medaille-regen bij Special Olympics voor AV Zeewolde

Sunday 12 November 2017

Medaille-regen bij Special Olympics voor AV Zeewolde Medaille-regen bij Special Olympics voor AV Zeewolde

De Topsporthal in Almere stond twee dagen lang in het teken van de Special Olympics. Zondag was het de beurt aan de Atletiek en dus ook de ster-atleten van Atletiekvereniging Zeewolde. Het was voor het eerst dat atletiek bij de Special Olympics indoor plaatsvond en nog specialer: AV Zeewolde was gevraagd om deze wedstrijd te organiseren.

De dag begon als super feestelijk. Nadat de Olympische vlam met zwaailichten en politiebegeleiding was binnengehaald mocht de Zeewolder atlete Marcia Stevenaart namens alle sporters de Olympische eed afleggen. Spannend maar ook een geweldige eer! Daarna kon het wedstrijddeel beginnen. Op het programma stond een 40m sprint, kogelstoten, vortexwerpen en naar keuze hoog- of verspringen. 's Ochtends was het tijd voor de divisioning, 's middags de finale! Tussendoor was er ruimte om clinics te bezoeken of bij de andere wedstrijdsporten te kijken.
De dertien atleten van AV Zeewolde genoten van hele entourage, de officials, de ontmoetingen met andere atleten en de ieders prestaties. Andere deelnemers waren afkomstig uit Spijkenisse, Kampen, Huizen, Utrecht, Bergen op Zoom, Almere en Lelystad.
Ondanks de zware tegenstand bleek de prijsuitreiking een ware medaille-regen te zijn voor de atleten uit Zeewolde. Verdeeld over hun categorieen gingen ze naar huis met dertien medailles voor een 1e plaats, eveneens dertien medailles voor een 2e plaats en totaal acht medailles voor de 3e plaats. Koplopers waren Leon Gombert, Jody Stegeman en Marcia Stevenaart, die maar liefst twee maal goud wonnen. Andere deelnemers uit Zeewolde waren: Mike Jansen, Rick Petersen, Sebastiaan Plate, Jan-Pieter Schelling, Evert Eveleens, Gina en Kim Fijma, Robin Hakvoort, Tijs Hummel en Sjoerd Waterreus.

Voor meer informatie via: www.avzeewolde.nl of via email naar: grenzeloosbewegen@avzeewolde.nl, of telefoon: 06-26738562 (Sybrigje).

 

 

Medaille-regen bij Special Olympics voor AV Zeewolde    Medaille-regen bij Special Olympics voor AV Zeewolde    Medaille-regen bij Special Olympics voor AV Zeewolde