socialbanner

Echtpaar Van Heeringen-Van den Brink viert gouden huwelijksfeest

Tuesday 6 November 2018

Echtpaar Van Heeringen-Van den Brink viert gouden huwelijksfeest

Burgemeester Gorter feliciteerde maandag 5 november jl. Wim en Henny van Heeringen – van den Brink met hun 50-jarige huwelijksfeest. Het was die dag precies 50 jaar geleden dat het stel elkaar het ja-woord gaven in Brummen.

Wim en Henny hebben elkaar in Schaarsbergen leren kennen. Henny woonde daar en werkte in het Protestants Militair Tehuis. Wim kwam uit Purmerland en was gelegerd in Schaarsbergen. Tijdens zijn vrije uurtjes kwam hij Henny tegen in het militair tehuis. “Hij zag mij en dacht gelijk: ‘die moet ik hebben’”, weet Henny lachend te vertellen. “Bij mij duurde dat wat langer. Ik zag hem eigenlijk niet eens! Er liepen zoveel mooie jongens rond!” Wim hield aan en won uiteindelijk de aandacht van Henny. Toen de diensttijd van Wim erop zat, onderhield het jonge stel een briefwisseling. “Ik weet nog dat ik ziek was en dat Wim kwam helemaal op zijn brommer van Purmerland naar Schaarsbergen kwam gereden. En ’s avonds weer terug! Heel geweldig! Dat bezoekje heeft wel de doorslag gegeven!” Een jaar later verloofden ze zich en in 1968 volgde het huwelijk. Wim werkte bij IBM en kreeg een flat aangeboden in Zaandam, waar het jonge stel introk. Er werden drie kinderen geboren. Voor het werk van Wim heeft het hele gezin twee jaar in Amerika gewoond. “Dat was een heel leuke tijd!” Inmiddels zijn Wim en Henny trotse grootouders van drie kleinkinderen.

Op de RCN camping in Zeewolde hadden Wim en Henny 18 jaar hun stacaravan. Tijdens een loopje naar het dorp zagen ze een bouwbord met de aankondiging van te bouwen strandvilla’s. “Daar hebben we toen op gereageerd en nu wonen we hier op dit prachtige plekje!”, vertelt Wim. Vanaf het moment dat ze in Zeewolde kwamen wonen, zijn ze actief in de gemeenschap. Naast oppaskinderen over de vloer, blijven ze fit door wat te sporten en mogen ze beiden graag zingen. Wim zingt bij het Interkerkelijk Mannenkoor Zeewolde, doet daar ook het penningmeesterschap en organiseert concerten en verzorgt nog wat vrijwilligerswerk voor de PGZ. Henny zingt bij Le Madre Cantano en is ook actief in het ouderwerk voor de PGZ. De kerk speelt een belangrijke rol bij het echtpaar. Om hun dankbaarheid en liefde te tonen hebben ze hun 50-jarig huwelijksfeest gevierd met een mooie bedankdienst in de kerk.  

 

 

 

Echtpaar Van Heeringen-Van den Brink viert gouden huwelijksfeest    Echtpaar Van Heeringen-Van den Brink viert gouden huwelijksfeest    Echtpaar Van Heeringen-Van den Brink viert gouden huwelijksfeest