socialbanner

Certificaat voor eerste DigiSterker-cursisten

Tuesday 14 November 2017

Certificaat voor eerste DigiSterker-cursisten

Met de toenemende digitalisering van overheidsdiensten is internet niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Doelgroepen als senioren die (nog) niet zo handig zijn op het internet ontkomen daar ook niet aan. Om die te leren werken met de elektronische overheidsdiensten van de gemeente, de SVB en de Belastingdienst, biedt FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde een gratis cursus DigiSterker aan. De eerste cursus zit er inmiddels op. Vijf senioren deden hier aan mee. In vier lessen van twee uur leerden zij onder meer hoe zij een eigen DigiD aan konden vragen. Daarna kon ermee geoefend worden op diverse sites. Veiligheid was hierbij een belangrijk onderdeel. In de twee laatste lessen leerden de deelnemers een eigen account te activeren op de website mijnoverheid.nl om persoonlijke gegevens van bijvoorbeeld de Belastingdienst te kunnen bekijken. Tijdens de laatste les was er aandacht voor de website Regelhulp.nl en werd, met ondersteuning van twee beleidsmedewerkers van de gemeente, een gedeelte van de onlangs vernieuwde gemeentelijke website behandeld. Deze is meer klantvriendelijk gemaakt door onder meer de leesbaarheid te vergroten en de site overzichtelijker te maken.  

De deelnemers gaven aan zeker wijzer te zijn geworden door de training. “Het was fijn dat we alles zelf moesten doen. Dat is een groot voordeel, want dan blijft alles beter hangen”, was een van de reacties. “Omdat veel informatie persoonsgebonden is, is het ook goed dat je zelfstandig met je DigiD kunt werken.” Volgens hen was de training een aanrader voor andere senioren.

Na de laatste les op dinsdag 14 november jl. kregen de cursisten een certificaat uitgereikt door wethouder Winnie Prins. “Een bijzonder moment, want ik begrijp dat het voor veel mensen toch een drempel is om zich hiervoor aan te melden. Ik vind het stoer van u.”

De gratis cursus DigiSterker is uitgezet door de Belastingdienst in samenwerking met de bibliotheken. In februari 2018 start FlevoMeer Bibliotheek de cursus DigiSterker weer opnieuw. De cursus is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet overweg kunnen en weten hoe een toetsenbord en muis werkt en een e-mailadres hebben. Voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met internet is het handig eerst de cursus Klik en Tik te volgen.  Belangstellenden kunnen voor informatie terecht bij FlevoMeer Bibliotheek in Zeewolde of via: www.flevomeerbibliotheek.nl.

 

 

 

Certificaat voor eerste DigiSterker-cursisten    Certificaat voor eerste DigiSterker-cursisten    Certificaat voor eerste DigiSterker-cursisten