socialbanner

Ep de Graaf / Food Today vestigt zich in Zeewolde

Tuesday 14 November 2017

Ep de Graaf / Food Today vestigt zich in Zeewolde Ep de Graaf / Food Today vestigt zich in Zeewolde

Gemeente Zeewolde en Ep de Graaf/Food Today uit Putten hebben overstemming bereikt over de koop van een grote kavel grond op Trekkersveld III. De koopovereenkomst werd dinsdag 14 november jl. in De Oude Bieb ondertekend door eigenaren Erik en Heidi de Graaf en wethouder Egge Jan de Jonge. “Een mooie dag voor de gemeente”, sprak de wethouder. “Het is niet dagelijks dat we zo’n groot bedrijf aan ons binden. Daar zijn we dan ook best trots op.” Na het officiële deel was er tijd voor een feestelijke taart, verzorgd door Zeewolde Zakelijk, en werd er een toast uitgebracht.

Het nieuw te bouwen bedrijfspand van Ep de Graaf/Food Today wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Trekkersveld III en beslaat iets meer dan 3 ha. Eigenaar Erik de Graaf verwacht over maximaal anderhalf jaar operationeel te zijn.

Het familiebedrijf Ep de Graaf/Food Today is in 1935 opgericht en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot modern bedrijf dat een compleet assortiment van kipproducten verwerkt en produceert voor zowel de nationale en internationale markt. Een groot deel van het kippenvlees is afkomstig van eigen boerderijen met aandacht voor het dierenwelzijn (beter leven-concept). Daaronder valt sinds kort ook het pluimveebedrijf van Horlings in Zeewolde. “Zij zijn daarmee het eerste Zeewoldese bedrijf die we gecontracteerd hebben”, aldus De Graaf.

Met reeds vier vestigingen in Putten en een in Ermelo, wordt Zeewolde de 6e vestiging voor Ep de Graaf/Food Today. “Het betreft een stuk uitbreiding met vries- en koelhuizen, productieruimten en kantoren”, licht De Graaf toe. Ep de Graaf/Food Today biedt werk aan zo’n 300 medewerkers verdeeld over de vestigingen. De nieuwe vestiging in Zeewolde zal naar verwachting werkgelegenheid bieden aan minimaal 65 nieuwe medewerkers.

 

 

Ep de Graaf / Food Today vestigt zich in Zeewolde    Ep de Graaf / Food Today vestigt zich in Zeewolde    Ep de Graaf / Food Today vestigt zich in Zeewolde