socialbanner

Presentatie over roofvogels in Zeewolde

Tuesday 14 November 2017

Presentatie over roofvogels in Zeewolde

IVN Zeewolde organiseert zondag 19 november een presentatie over roofvogels in de Roode Schuur. In de omgeving van Zeewolde komen best veel roofvogels voor. Als je door het bos loopt of fietst, met de auto over de Knardijk of in het buitengebied rijdt, zie je heel vaak roofvogels vliegen of ze zitten in een boom of op een paal. Bekend zijn de buizerd en de kiekendief maar in de omgeving van Zeewolde komen ook de sperwer en de havik voor. Hoe zien ze er uit? Wat eten ze? Waar bouwen ze hun nesten? Naast de presentatie gaan ze in de Roode Schuur de opgezette roofvogels nauwkeurig bekijken en ziet u veel kenmerken  zoals de kleuren, de scherpe klauwen, de vorm van de snavel, enzovoort.

Presentatie over roofvogels in Zeewolde, zondagmiddag 19 november in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 om 13.30 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur. De lezing is ook gericht op kinderen en er zullen diverse opgezette roofvogels getoond worden die normaal in de vitrinekasten tentoongesteld zijn. Voor leden van IVN-Zeewolde en kinderen tot 12 jaar is de workshop gratis; niet leden betalen 4,00 euro.

Voor meer informatie via email naar: doite@hotmail.com

Presentatie over roofvogels in Zeewolde    Presentatie over roofvogels in Zeewolde    Presentatie over roofvogels in Zeewolde