socialbanner

Zeewolde goed vertegenwoordigd op langste strandrace ter wereld

Tuesday 14 November 2017

Zeewolde goed vertegenwoordigd op langste strandrace ter wereld

De 25ste editie van ‘s werelds langste strandrace Hoek van Holland-Den Helder werd zondag 5 november verreden. Dit evenement van 135 kilometer (bijna geheel) over het strand start in Hoek van Holland en de finish is in Den Helder. Jaarlijks doen er veel (ex) professionals en amateurs aan mee. Ex-prof en huidig journalist/columnist bij het AD Thijs Zonneveld won de wedstrijd nipt voor Johnny Hoogerland. Uit Zeewolde deden ook weer elf beachbikers van Team NuSwift mee.

Om 8.00 uur stonden 1000 deelnemers klaar aan de start in Hoek van Holland om de strijd aan te gaan met de elementen van wind, zand en zee. Uiteindelijk bereikten ruim 900 beachbikers de finish.  De weersomstandigheden waren dit jaar zwaar met windkracht 5 noord-west tegen. De 2017 editie bleek een heroÏsche. Halverwege (bij IJmuiden) kregen de fietsers te maken met ijsregen, onweer en hagelbuien. De temperatuur daalde behoorlijk in deze stortbuien richting het vriespunt.  Dus ook dit jaar was er een flink aantal uitvallers, waarvan enkelen noodgedwongen moesten stoppen vanwege onderkoelingsverschijnselen. En de bikkels die wel over de finish rolden stonden te klappertanden op het finishterrein. Het blijft dus geen vanzelfsprekendheid om deze zware strandklassieker ieder jaar uit te rijden. Volgende uitdaging van de Team-NuSwifters is om met een grote groep op 31 maart de Ronde van Vlaanderen te gaan rijden.

 

 

Zeewolde goed vertegenwoordigd op langste strandrace ter wereld    Zeewolde goed vertegenwoordigd op langste strandrace ter wereld    Zeewolde goed vertegenwoordigd op langste strandrace ter wereld