socialbanner

Open deelname crosslooptrainingen

zondag 3 december 2017

Open deelname crosslooptrainingen

Atletiekvereniging Zeewolde organiseert ook deze winterperiode speciale crossloop trainingen. Bij crosslopen loop je 'off road'. Met veel variatie in ondergrond en omstandigheden. Een heuveltje of een beetje modder wordt niet geschuwd. Onverhard lopen is gevarieerder, uitdagender en ook intensiever dan lopen op asfalt. Daarbij sta je voortdurend op scherp; je let op takken, boomwortels, kuilen en bochten en anticipeert op je omgeving.
De trainingen gaan door tot en met februari 2018. Vanaf 16 jaar is iedereen welkom om aan te sluiten. Incidenteel of voor de hele periode.

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de specifieke looptechniek en het (verder) opbouwen van loop- uithoudingsvermogen. Een startniveau van 5km aaneengesloten kunnen lopen is daarbij een vereiste. De groep verzamelt op zaterdag om 9.00 uur bij het clubgebouw van de Atletiekvereniging aan de Kluunpad, waarna er per fiets, en soms per auto, naar een wisselende startlocatie wordt gereden.
De crossloop trainingen zijn gratis voor leden. Niet-leden betalen 3 euro per training of 39,50 euro voor de hele trainingsperiode. Bij deze laatste optie wordt een kortdurende lidmaatschap afgesloten. Dit met als voordeel dat men tijdelijk lid is van de Atletiekunie waardoor men verzekerd is tegen de gevolgen van letsel of schade tijdens de trainingen. Daarnaast heeft men onbeperkt toegang tot alle trainingen van AV Zeewolde en kan men gratis meedoen aan de AV Zeewolde Wintercross. Voor meer informatie en aanmelding via: www.avzeewolde.nl.

 

 

Open deelname crosslooptrainingen    Open deelname crosslooptrainingen    Open deelname crosslooptrainingen