socialbanner

Noah de Nooij speelt mee in film Het Diner

Noah de Nooij speelt mee in film Het Diner

De 11-jarige Noah de Nooij uit Zeewolde is straks te zien in de verfilming van het boek Het Diner van Herman Koch. Hij speelt hierin de geadopteerde zoon Faso van het paar Serge (Daan Schuurmans) en Babette (Kim van Kooten). Andere rollen zijn weggelegd voor Jacob Derwig en Thekla Reuten. De film wordt geregisseerd door Menno Meyjes. De filmopnames zijn inmiddels al gestart. In oktober 2013 is de film in alle Nederlandse bioscopen te zien.

Het is niet de eerste keer dat de jonge Zeewoldenaar voor de camera’s staat. “Drie jaar geleden heb ik al een keer meegespeeld in de jeugdserie Abi”, vertelt hij. Voor de invulling van die rol waren ze via Hyves bij moeder Paula van Kordelaar terechtgekomen. “Ze zochten vrienden en vriendinnen voor Abi uit andere culturen. Omdat Noah geadopteerd is uit Ethiopië en ik op Hyves een link heb naar de adoptiegroep, zijn ze bij mij terechtgekomen.”
Bij die ene keer is het ook gebleven.. “Ik heb nog wel een keer auditie gedaan voor de familiekomedie ‘Tony 10’, maar daar is niets uitgekomen.” Het bleef een tijdje rustig totdat het castingbureau om een recente foto van Noah vroeg. “Ik ben toen voorgesteld aan de regisseur van de film Het Diner, Menno Meyjes. Ik moest een hele moeilijke zin opzeggen”, vertelt Noah, terwijl hij de bewuste zin snel en zonder stotteren accentloos herhaalt: ’88 scheve schapen brachten 80 drachtige pasgeschoren schapen naar Scheveningen!’
Twee dagen later kreeg Noah het bericht dat de regisseur graag met hem wilde werken. “Ja, dat is wel leuk”, reageert de jonge acteur relaxed. Zijn mede-leerlingen uit groep 8 van basisschool De Springplank vinden het stoer dat Noah in de film gaat spelen.  Moeder Paula is vooral trots op haar zoon. “Het is natuurlijk allemaal heel spannend en heel leuk voor Noah. Maar zeker ook heel bijzonder dat hij er zo weer inrolt!” 
 

Noah de Nooij speelt mee in film Het Diner    Noah de Nooij speelt mee in film Het Diner    Noah de Nooij speelt mee in film Het Diner