socialbanner

Echtpaar Kuipers-Zijlstra 50 jaar getrouwd

Tuesday 4 December 2018

Echtpaar Kuipers-Zijlstra 50 jaar getrouwd

Niek en Tineke Kuipers – Zijlstra vierden donderdag 29 november jl. hun gouden huwelijksfeest. Locoburgemeester Winnie Prins bezocht het bruidspaar om ze te feliciteren en bracht daarbij een mooi boeket bloemen mee.

Niek is geboren en getogen in Leeuwarden. Tineke komt uit De Klieuw, een buurtschap in de Friese gemeente Súdwest-Fryslân. Tijdens een vergadering in Sneek van de Katholieke Jeugdraad voor Friesland kwamen de twee elkaar tegen. “Ik hield me bezig met jongerenwerk ‘Rond-de-15’. Vanuit dat werk werd ik daar naar toe gestuurd”, vertelt Niek. Tineke zat in die tijd de verpleging en woonde op kamers in Leeuwarden. “Er werd mij gevraagd of ik zitting wilde nemen in de Jeugdraad. Dat wilde ik wel. Zo kwam ik ook op die vergadering in Sneek terecht.” De vergadering met nog zo’n 20 andere jongeren uit de provincie, kon de twee niet lang boeien. “Het was verschrikkelijk saai en langdradig. Het schoot niet op”, lacht Niek bij de herinnering. Als onderbreking ging hij naar het toilet. Tineke dacht er precies hetzelfde over en zo kwam het dat ze elkaar op de gang tegenkwamen en aan de praat raakten. “Uiteindelijk zijn we hem gewoon samen gesmeerd!”

Het bleek dat Niek en Tineke elkaar wel eens eerder hadden gezien. “Ik heb zijn oma verpleegd”, licht Tineke toe. Na een kopje thee nodigde Niek Tineke uit om met hem mee naar huis te gaan. “Ik ben blijven eten en daarna blijven plakken. Het voelde gelijk goed! In datzelfde jaar zijn we verloofd!” Een jaar later in 1968 trouwde het stel in Leeuwarden. “Tot onze verrassing kregen we gelijk een woning!” Niek werkte bij de Amrobank, waar hij onder meer opleidingen maakte en verzorgde. Hij heeft tot aan zijn pensioen bij de bank gewerkt. Tineke gaf haar werk in de verpleging op. “Getrouwde vrouwen mochten niet werken. Dat was toen zo. Niemand deed het. Ik heb me nooit verveeld. Ik had mijn bezigheden en knutselde en handwerkte veel. Later heb ik nog een aantal jaar een eigen pedicurepraktijk gehad. Dat was een mooie tijd. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan.” Niek en Tineke kregen twee dochters. Voor het werk van Niek is het gezin diverse malen verhuisd. Zo kwamen ze ook in Ermelo terecht, waar ze 37 jaar gewoond hebben. Twaalf jaar geleden verruilden ze de Veluwe voor Zeewolde. “Omdat het huis te groot werd en we graag een appartement wilden!” Vervelen is er nog steeds niet bij voor Niek en Tineke, die inmiddels ook trotse grootouders zijn van vijf kleinkinderen. Beiden zijn, nog altijd, heel actief in het vrijwilligerswerk. Eerst in Ermelo en nu in Zeewolde. Veel vrijwilligerswerk komt voort uit de kerk, waar ze met open armen zijn ontvangen. “De roem was ons vooruit gesneld!”, lachen ze. Tineke is vanuit de KBO actief als lief-en-leed-verzorger. Ook mag ze graag zingen, wat ze doet bij twee koren. Niek maakt het maandblad van de KBO, houdt de website in de lucht en maakt foto’s. “Je moet niet gaan zitten zeuren en niets doen. Daar heb je niks aan”, is dan ook zijn motto.     

 

 

Echtpaar Kuipers-Zijlstra 50 jaar getrouwd    Echtpaar Kuipers-Zijlstra 50 jaar getrouwd    Echtpaar Kuipers-Zijlstra 50 jaar getrouwd