De jurist beantwoordt

Klantenkaart in de winkel opzeggen

Tuesday 20 February 2018

Klantenkaart in de winkel opzeggen

Ik wil de klantenkaart van een overleden familielid opzeggen. Om dit te regelen ben ik naar de bewuste winkel gegaan om de klantenkaart op te zeggen. De winkelier (van een grote keten) stuurt mij naar de telefonische klantenservice en die geeft vervolgens aan dat ik uitsluitend schriftelijk kan opzeggen. Kan de klantenservice van de winkelier eisen dat ik schriftelijk opzeg?

Na een overlijden komt er vaak veel op iemand af, zo ook dit soort praktische afhandelingen. De wet stelt dat een abonnement kan worden opgezegd op dezelfde manier als waarop het abonnement op de klantenkaart is afgesloten. Indien het abonnement op de klantenkaart dus in de winkel is afgesloten dan moet opzeggen ook in de winkel kunnen. Het antwoord op uw vraag hangt dus af van hoe het abonnement op de klantenkaart destijds is afgesloten.

Omdat het in uw geval wellicht moeilijk is om na te gaan hoe het abonnement destijds is afgesloten, kunt u ook kijken naar de voorwaarden van de klantenkaart. In de voorwaarden van de klantenkaart staan de regels die gelden voor het afsluiten en opzeggen van de klantenkaart.

Mocht u er niet uitkomen met de winkelier dan is het verstandig om (ook al is het misschien juridisch niet écht noodzakelijk) toch per brief op te zeggen. Wellicht kan dit zelfs via de website/e-mailadres van de winkelketen? Het voordeel van opzeggen per brief is dat u een bewijs heeft van uw opzeggingsbrief. Vraag tevens om bevestiging van de opzegging zodat u dit later altijd kunt aantonen. Zodoende weet u zeker dat er is opgezegd en er later niet alsnog kosten voor de klantenkaart in rekening kunnen worden gebracht.

In deze wekelijkse column beantwoorden de juristen van Wolderwijd allerhande juridische vragen. Heeft u ook een vraag voor één van onze juristen? Stuur het aan ons op via vraag@wolderwijd-juristen.nl en wellicht wordt uw juridische vraag volgende week anoniem beantwoord in deze krant.

 

 

Klantenkaart in de winkel opzeggen    Klantenkaart in de winkel opzeggen    Klantenkaart in de winkel opzeggen