socialbanner

Groene leerlingen bij de basisschool de Wetering

Groene leerlingen bij de basisschool de Wetering

woensdag 17 april 2019

Vanaf nu mogen de leerlingen van basisschool de Wetering in Zeewolde zichzelf ‘groene leerlingen’ noemen. Deze week heeft groep 7 een begin gemaakt met het vergroenen van hun schoolplein. Zij zaaiden een bloemenlint, vlakbij hun lokaal. Daar zullen ze nog voor de zomer allerlei vlinders, bijen en andere insecten kunnen bekijken.

Om het hele schoolplein te vergroenen heeft hoveniersbedrijf Gildengroen samen met de leerlingen van de school een ontwerp gemaakt. Een ontwerp dat samen met Landschapsbeheer, ouders, leerkrachten en zoals deze week ook de leerlingen de komende maanden aangelegd gaat worden. Er komt een buitenlokaal voor de lessen buiten, maar vooral ook veel groene ruimte om te klauteren, te klimmen en te rennen. Als klap op de vuurpijl komt er zelfs een heuse boomhut.
De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland hun leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen, om te spelen, maar bovenal om hen te betrekken bij het prachtige natuur in de omgeving van de Verbeelding. Vandaag is dat al prima gelukt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zeewolde.

 

 

 

Lees verder ...

Ontdek, proef en beleef het buitengebied

Ontdek, proef en beleef het buitengebied

woensdag 17 april 2019

Tijdens de Tulpenroute Flevoland is er zaterdag 20 april als extra een Boerenmarkt in het buitengebied.  Ook de bedrijven Fruithal Smits, Boerderij Struijk, Kaasboerderij Bennesse en Wijngoed Wilgenhorst zijn dan geopend. Een leuke manier om eens nader kennis te maken met het buitengebied.

Bij het boerenbedrijf Struijk aan...

Lees verder ...


Grenzeloos ontmoeten tijdens Werelddorpdag

Grenzeloos ontmoeten tijdens Werelddorpdag

dinsdag 16 april 2019

‘Grenzeloos ontmoeten’ gaat op Werelddorpdag 2019 woensdag 17 april, wereldwijd. In samenwerking met Gemeente Zeewolde wordt een programma in De Verbeelding aangeboden. Schoolkinderen hebben een ontmoeting met ouderen en Syrische statushouders.

Alle scholen in Zeewolde zullen er aandacht besteden en de Werelddorpdagvlag zal op...

Lees verder ...


Verkoop van tompouces om naar de Wereld Jamboree te gaan

Verkoop van tompouces om naar de Wereld Jamboree te gaan

dinsdag 16 april 2019

Bakkerij De Toren gaat speciale tompouces maken die de scouts van troep Tompoezen op zaterdag 11 mei mogen verkopen. Scouts uit Zeewolde die bij ‘troep tompoezen’ horen zijn Bart, Mark, Lisanne, Thomas en Corné.  De verkoop is op dezelfde dag als de Groenmarkt op het Kerkplein en is ook de dag voor Moederdag. De tompouces kunt u van te...

Lees verder ...