Afbeelding

Beweegprogramma ‘Wijs in Beweging met peuters’ geïmplementeerd op KDV Partou

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Afgelopen maanden heeft Nienke Snijder, eigenaar van Wijs in Beweging, in samenwerking met de pedagogisch medewerkers van Partou hard gewerkt om het nieuwe beweegprogramma “Wijs in Beweging met peuters” te implementeren.

Dagelijks wordt er op twee vaste momenten aandacht gegeven aan de motorische ontwikkeling middels diverse gerichte beweegactiviteiten van het beweegprogramma. Snijder heeft, met haar achtergrond als Kinderoefentherapeut, een beweegprogramma ontwikkeld voor peuters. Want vroeg begonnen is vroeg gewonnen!

“Kinderen bewegen tijdens het vrije spel de hele dag, maar het is ook goed om met regelmaat gerichte beweegspelletjes te doen. Hiermee kun je kinderen op alle onderdelen van de motoriek stimuleren,” aldus Snijder. “Kinderen doen tijdens de activiteiten andere bewegingservaring op, dan dat ze in het vrije spel zelf opdoen. Door hier dagelijks, in een vaste structuur aandacht aan te besteden, kun je werkelijk een verschil maken in de ontwikkeling van de motoriek van jonge kinderen. Als ze hiermee een goede basis in het bewegen op doen, is het aanleren van nieuwe vaardigheden in de opvolgende leeftijdsfase ook makkelijker.”

Locatiemanager Christine Petit van Partou Zeewolde zag ook de voordelen van het beweegprogramma. Twee pedagogisch medewerkers hebben een training tot Beweegcoach gevolgd bij Wijs in Beweging. Dit zorgt voor meer kennis over de motorische ontwikkeling. “Wij zien ook het belang van bewegen en willen hier graag extra aandacht aan besteden. Op de groepen zien we grote verschillen in motorische vaardigheden bij de kinderen. In de huidige tijd zien we dat dat kinderen minder actief zijn en meer zitten, waardoor de motorische ontwikkeling extra aandacht behoeft. Het beweegprogramma biedt hier uitkomst in. De kinderen zijn enthousiast!” aldus Petit.

Het eerste boek van “Wijs in Beweging met kinderen, Deel II: leeftijd 2-4 jaar”, geschreven door Nienke Snijder, is officieel overhandigd aan Steffi Mulder, Ester Jager en locatiemanager Christine Petit van Partou Kinderopvang.

Voor meer informatie zie www.wijsinbeweging.nl of mail naar info@wijsinbeweging.nl

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52