Afbeelding

Mitra Thiele komt met een eigen oude jenever

Partnerbijdrages

ZEEWOLDE – Speciaal voor het vijfjarig bestaan van zijn drankenspeciaalzaak Mitra Thiele liet eigenaar Martijn Thiele, in samenwerking met distilleerderij Zuidam in Baarle-Naussau een paar jaar geleden een vat eigen whiskey afvullen. Toen dit vat vrijkwam ontstond het idee om dit vat te laten vullen met oude jenever.

“Om de mooie smaak van het vat niet verloren te laten gaan”, licht Martijn toe. “Dit vat is namelijk van oorsprong gebruikt voor Oloroso sherry. Uiteindelijk komt dit nog een keertje terug in de oude jenever.” De net gebottelde oude jenever heeft zes maanden in het vat gezeten. “Het resultaat is een unieke, rijpere en kruidige smaak”, vertelt Martijn.

De oude jenever werd in samenwerking met de Nederlandse distilleerderij Wagging Finger, net als Mitra Thiele’s eerdere vijf edities van de speciale limited aged gin, gemaakt. De flessen liggen net op tijd voor de feestdagen in de winkel. “We zijn er super trots op dat we nog een keer zo’n mooi product uit het vaatje hebben kunnen halen. Want het is en blijft een uniek product. Ben je benieuwd komt dan vooral langs, want het is maar een kleine oplage.”