Afbeelding

Naar Eetcafé De Mens voor een ‘steengoede’ steak

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Eetcafé De Mens in de Kerkstraat heeft de menukaart aangevuld met een nieuw concept: de Steak Rock. “Hierbij grill je aan tafel je eigen steak”, legt uitbater Fred Maaswinkel uit. “Het is niet alleen gezellige manier van eten, het is een heel nieuwe beleving.”

Als je een Steak Rock bestelt krijg je een bamboe plateau, voorzien van een hete lavasteen van zo’n 400 graden, een drietal schaaltjes; voor de saus, een uitje en wat champignons, en een bordje met daarop een malse Ierse steak. Er is keuze uit een steak van 200 gram of 350 gram. Een schaal frietjes en wat salade maken het menu compleet.

Vervolgens mag de gast zelf gaan kokkerellen. “Voordeel is dat je zelf bepaalt hoe je je vlees wilt hebben; rare, medium of welldone. Het resultaat is eigenlijk altijd een steengoede steak”, lacht Fred. “Er gaat dus niets terug naar de keuken.”

Naast de gezelligheid die het steengrillen met zich meebrengt, is het bakken op de lavasteen ook nog eens gezond. “Er komt geen olie of boter bij aan te pas”, licht Fred toe. “Ideaal dus voor low-fat eters. Daarbij is ook de smaak van het vlees veel intenser.” Voor de Steak Rock betaal je hetzelfde als voor een steak die in de keuken wordt bereid. “Maar voor hetzelfde geld heb je wel een heel andere beleving.”

Veel gasten komen via Social Deal bij Eetcafé De Mens terecht. “Hiermee kun je met wel 57% korting genieten van een tweegangen diner. De Steak Rock uitgezonderd”, aldus Fred, die hierdoor de reserveringen ziet toenemen. Met hoge cijfers als waardering. “Dat is altijd leuk natuurlijk!”

Eetcafé De Mens, Kerkstraat 27, Zeewolde, tel. 036-5222447.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56