Afbeelding

Kenniscafé Flevoland voor ondernemers, betrokken bij groeninrichting

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Vanwege het succes van het eerste Kenniscafé in Emmeloord, faciliteren de gezamenlijke overheden in Flevoland, dit eerste kenniscafé nu ook in Zeewolde. De organisatie is in handen van NL Greenlabel en Stichting Steenbreek.

Het Kenniscafé is voor lokale ondernemers die in Flevoland werkzaam zijn in beplanting, bestrating en grondwerk van tuinen. De bedoeling van het Kenniscafé is om te inspireren, om de onderlinge band tussen de ondernemers te versterken en het kennisniveau te vergroten.

Aanleiding is dat steeds vaker regenbuien komen, die in korte tijd zoveel water brengen, dat het overlast geeft. En vanwege de hoge temperaturen in de zomer, het afnemen van insecten en de toenemende wens naar een comfortabele tuin met weinig onderhoud.

Flevoland roept daarom hulp in van ondernemers in het groen. “Omdat je als ondernemer het verschil kunt maken voor de toekomst en daarvoor welkom bent in Flevoland.”

Dit eerste café staat in het teken van een toekomstbestendige tuin. Het geeft inspiratie over welke business ondernemers hierin kunnen oppakken en welke expertise ze kunnen leveren. “Diverse sprekers nemen ons mee in de wereld van water, de bodem, verharding en wateroplossingen. Verder krijg je als ondernemer antwoord op zaken als: Wat kan groen betekenen voor het koelen van de omgeving? En hoe kan ik business maken van de toekomstbestendige tuin?”

De keynote spreker is Mirko van Ingen, adviseur van Groen en Blauw, bekend om zijn presentaties en workshops voor klimaatbestendige tuin en auteur van het rapport 'Door de tegels de tuin niet meer zien' van Samen Klimaatbestendig.

Ook is er een Pitchcarrousel met diverse sprekers met praktisch oplossingsrichtingen: Water2Keep, Rain(A)Way, Innogreen, Stichting Steenbreek en Donker Groep / GildenGroen

Locatie en aanmelden

De organisatie belooft een afwisselende avond waarin kennisuitwisseling, op allerlei manieren, centraal staat. Het Kenniscafé vindt plaats op woensdag 5 februari van 17.00 tot 21.00 uur, bij De Beleving, Winkelweg 61 in Zeewolde.

Deelname is gratis. “Aanmelden betekent dat we je verwachten. Omdat je inbreng waardevol is.” Ondernemers kunnen zich aanmelden via kenniscafeflevoland@gmail.com en ontvangen daarna een bevestiging en het uitgebreidere programma van het Kenniscafé Flevoland. Het Kenniscafé gaat alleen door bij voldoende deelname.

Vooraankondiging

De volgende Kenniscafés voor ondernemers zijn gepland op woensdag 9 en 25 maart a.s. van 18.30 uur tot 21.30 uur in (de omgeving van) Zeewolde.