Afbeelding

Unieke Winterreise van Schubert in Oude Kerk Ermelo

Cultuur

ERMELO - Zaterdag 15 februari om 20.00 uur brengt de serie Randmeerconcerten de liederencyclus Winterreise van Schubert naar de Oude Kerk Ermelo, in een arrangement voor het Ragazze Quartet en bariton Martijn Cornet.

De wereldberoemde reeks van 24 liederen wordt gewoonlijk uitgevoerd door een duo, bestaande uit zangstem en piano. De kracht van Schuberts beeldtaal ontstaat door de gelijkwaardigheid die hij aan deze twee partijen geeft, in een hechte wisselwerking.

Op verzoek van het Ragazze Quartet maakte componist Wim ten Have een bewerking van de pianopartij omdat een strijkkwartet extra mogelijkheden tot subtiele kleuring heeft. Het bleek een gedurfde artistieke uitdaging met een aangrijpend en sfeervol effect.

Schubert laat horen hoe een verliefde jongeman wordt afgewezen en een zwerftocht begint, zonder duidelijk doel, met verwarrende gevoelens en klemmende vragen. Tenslotte komt de man verkleumd en eenzaam een oude lierspeler tegen. Deze geeft geen antwoord op de vraag waar zijn weg zal eindigen.

De ‘Ragazze’ zijn een internationaal spraakmakend Nederlands strijkkwartet gevormd door vier vrouwelijke musici. Zanger Martijn Cornet is een veelgeprezen musicus met een ruime concert-, opera- en liederenervaring in binnen- en buitenland.

Nadere gegevens over inhoud en organisatie van het concert zijn te vinden op www.randmeerconcerten.nl.

Kaartverkoop: bij voorkeur via de website (E-tickets). Aan de ingang van de kerkzaal zijn ook toegangsbewijzen verkrijgbaar (geen PIN).