Afbeelding

Center Parcs De Eemhof krijgt eerste duo-racer waterglijbaan van Nederland

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - De eerste duo-racer glijbaan van Nederland wordt gebouwd in Center Parcs De Eemhof. Op deze spectaculaire glijbaan van ruim 85 meter lang kunnen familieleden en vrienden tegen elkaar racen om te kijken wie het snelst beneden is.

De glijbaan is gereed voor de zomervakantie en is, naast de wildwaterbaan, de vijfde glijbaan in de Aqua Mundo, het subtropische zwemparadijs. De bouw van de nieuwe glijbaan is onderdeel van de omvangrijke vernieuwing van het vakantiepark in Zeewolde.

De nieuwe waterattractie bestaat uit twee even lange buizen. Vanaf het moment dat het stoplicht op groen springt, start de race. Wie als winnaar uit de strijd komt, wordt bepaald door de tijd. Deze wordt tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig bijgehouden voor iedere baan en bij elke run.

Center Parcs De Eemhof beschikt - naast verschillende peuterglijbanen - al over vier grote waterglijbanen: een familieglijbaan, twee superwaterglijbanen en de Turbo Twister-glijbaan, waar bezoekers op een band naar beneden glijden door een drietal trechters.

De bouw van de nieuwste waterattractie van Nederland is onderdeel van een grootscheepse vernieuwing van Center Parcs De Eemhof. Bij Aqua Mundo en de duo-racer worden de kleedruimtes volledig vernieuwd.

Tevens worden alle ruim 700 cottages en hotelkamers volledig verbouwd, zodat ze nog beter voldoen aan de veranderende wensen van bezoekers. Naast de cottages doen grote nieuwe gethematiseerde speeltoestellen hun intrede. Ook wordt de infrastructuur in het vakantiepark volledig vernieuwd. Na de zomer is het de beurt aan de Action Factory - de overdekte speelhal met klimwanden, bowlingbanen, een restaurant, entertainment, escape room en nog veel meer activiteiten - de Market Square en de promenade.

De vernieuwing van De Eemhof is eind 2021 klaar.