Afbeelding

Acupunctuurpraktijk Qinamiek van start in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Onder de naam Qinamiek heeft Patricia Rodenburg aan de Weerribben 48 haar eigen acupunctuurpraktijk geopend. Qinamiek staat voor het bewegen van energie, en dat is precies waar het bij acupunctuur om draait.

Acupunctuur is een aloude Chinese geneeswijze die er vanuit gaat dat de extremen, yin en yang, in balans moeten zijn. Eventuele verstoringen in de energiehuishouding worden opgeheven door het zetten van (super dunne) naalden op strategische punten op het lichaam. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en verdeling van energie, de zogenoemde Qi, waardoor het lichaam weer in balans komt.

Patricia is afgestudeerd acupuncturist en werkt, net als in de traditionele Chinese geneeskunde, met een holistische visie. “Daarbij ga je ervan uit dat lichaam en geest één zijn. Dat betekent dat lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen elkaar beïnvloeden. Ik kijk dus niet naar de klacht alleen, want het is heel goed mogelijk dat de oorzaak heel ergens anders vandaan komt.”

Redenen om een acupunctuurbehandeling te ondergaan lopen uiteen. “Dat varieert van hoofdpijn- en vermoeidheidsklachten, mensen die stress ervaren en meer rust willen, vrouwen met menstruatieproblemen of die niet zwanger kunnen raken tot mensen die niet verder komen in het medische circuit”, vertelt Patricia. “Het gaat vaak ook om vage klachten, waar geen logica in te vinden is.”

Veel mensen ervaren acupunctuur als effectief. “Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om klachten weg te halen, maar wel om bepaalde symptomen te bestrijden. Vaak met hele mooie resultaten.”

Qinamiek hanteert een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Acupunctuurbehandelingen van Qinamiek worden vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed.

Meer informatie: www.qinamiek.nl, telefoon 06-3746 0606.