Afbeelding

Derde mantra-zang-avond in de serie ‘Lied van de Seizoenen’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Op vrijdagavond 20 maart organiseert Frans Meijer in De Verbeelding de derde mantra-zang-avond in de serie ‘Lied van de Seizoenen’ waarin, geïnspireerd door de wending van de seizoenen, mantra’s en andere eenvoudige liederen uit verschillende culturen worden gezongen. Dit keer staat het thema: ‘De Lente’ centraal. “Over de nieuwe morgen, ontwaken; dat wat in jou ontluikt en gehoord wil worden laten klinken”, aldus Meijer.

“Het zingen van mantra’s werkt ontspannend en bevrijdend. Het helpt je om los te komen van je zorgen en gedachten. Het zingen wordt afgewisseld met momenten van stilte, want zonder stilte is er geen muziek. Juist door deze afwisseling van stilte en klank, van eenvoud en herhaling krijg je toegang tot die´ ruimte waar je voelt dat alles goed is, precies zoals het moet zijn. Het zorgt voor een diep gevoel van verbondenheid met jezelf, met elkaar en de natuur.”

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Vooraf is er gelegenheid voor thee. Er wordt gestart om 19.30 uur. “We nemen ruim de tijd om aan te komen: voelen dat, zodra je binnenkomt, je even alles achter je kunt laten. De avond begint met een korte warming-up van adem en klank. Daarna zingen we circa zes à zeven liederen, afgewisseld met momenten van verstilling. We eindigen de avond rond 21.00 uur. Na afloop verlaten we de ruimte weer in stilte en nemen de sfeer mee naar waar we gaan.”

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd: ‘om de stemmen samen tot klinken te brengen.’

Opgeven kan via de e-mail op www.deverbeeldingzeewolde.nl/mantrazingen