Afbeelding

Beachfestival 2020; eerste duizend kaarten al verkocht

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De kaartverkoop voor het komende Beachfestival, dat van vrijdag 5 juni tot en met zondag 7 juni plaatsvindt, is de duizend al gepasseerd; ze gingen als warme broodjes over de toonbank. “Niet eerder zijn er zoveel kaarten verkocht in zo’n korte tijd”, laten de organisatoren Erik Tigelaar en Rob Janning weten. Dat het festival zo populair is komt onder meer door het aanbod aan vermaak en horeca, de sfeer, de mooie locatie en natuurlijk de aantrekkelijke line up van topartiesten die komen optreden.

Het Beachfestival wordt ieder jaar wat verder bijgeschaafd om het nog beter tot zijn recht te laten komen voor een brede doelgroep. Nieuw bij de komende editie, de 9e alweer, is dat wat de profilering betreft de vrijdagavond gelijkwaardig zal zijn aan de zaterdagavond. “Qmusic het Foute Uur is een succes en blijft er natuurlijk in, maar we vullen het programma aan met een aantal topartiesten, net als op de zaterdag”, vertelt Erik. Een aantal namen zijn al bekend. Op vrijdag treden onder meer op: houseband Party Animals, dj Tony Junior en coverband Amplifier. Deze laatst genoemde staat ook zaterdag op het programma, aangevuld met hiphopartiest/dj Bizzey, Nederlandse popgroep Ch!pz, zanger René Karst en de energieke dj Freddy Moreira. En dat is nog maar het begin!

De indeling van het festivalterrein is anders dan voorgaande jaren. Er zal een deel van het plantsoen en boulevard bij betrokken worden, waarbij de boulevard als een soort ader door het evenement loopt. Langs de boulevard komen kermisattracties, foodtrucks en een reuzenrad. Leuk weetje; dit reuzenrad heeft 18 jaar geleden ook in dorp gestaan. Op het strand kun je, met uitzicht op het Wolderwijd, dansend van optreden naar optreden! Natuurlijk ontbreekt de populaire zweefmolen niet op het strand. Voor de kermisattracties betaal je met munten.

Nieuw dit jaar is de vrije entree van het festivalterrein op zaterdag van 12.00 tot 16.00. Op voorwaarde dat je om 16.00 uur het festivalterrein moet verlaten, vanwege de start van de ticketverkoop om 17.00 uur voor het avondprogramma.

De traditionele familiedag op zondag is zoals altijd vrij toegankelijk. Met divers waterspektakel, de zweefmolen, gezellige beachmarkt, het reuzenrad en verschillende foodtrucks voor een hapje en een drankje, biedt deze dag van 12.00 tot 20.00 uur vermaak voor de hele familie, van jong tot oud.

Houdt Facebook en deze krant in de gaten voor spectaculaire acties rond entreekaarten!

Meer informatie en ticketverkoop: www.beachfestivalzeewolde.nl