Afbeelding

Tulpenroute Flevoland breidt uit naar Almere

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Liefhebbers uit binnen- en buitenland kunnen tussen 10 april en 5 mei genieten van prachtige tulpenvelden in de buitengebieden van de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewolde en voor het eerst ook in Almere. De zesde editie van Tulpenroute Flevoland is dan een feit.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar het buitengebied van Almere. “We werken naar de Floriade in 2022 toe”, aldus Herman Vermeer, voorzitter van Tulpenroute Flevoland. “De wereldlandbouwtentoonstelling zal heel veel internationale gasten verwelkomen. Die willen natuurlijk ook graag het gebied in en wij hebben iets prachtigs om te laten zien.”

Begonnen als Tulpenroute Dronten, haakten naast de gemeente Almere de afgelopen vijf jaar ook de gemeente Lelystad en Zeewolde aan. “We zijn blij dat we dit mogelijk kunnen maken dankzij sponsoren en de gemeenten.”

Bezoekers kunnen dit jaar niet alleen de kleurrijke tulpenvelden ervaren, er zijn ook tal van activiteiten rondom de tulpenroute. Zo is er vier weken lang een paviljoen op het Tulpeiland in Zeewolde. Bezoekers kunnen daar iets lekkers eten en drinken. Maar ook genieten van optredens van lokale muziekverenigingen en er is ook allerlei informatie over Flevoland te vinden.

De website van Tulpenroute Flevoland biedt een overzicht van de activiteiten langs de routes. De lijst met activiteiten wordt wekelijks aangevuld. Eind maart staan de verschillende routes op de website en worden de routebordjes uitgezet.

Voorzitter Vermeer: “Dit gebeurt allemaal door vrijwilligers. Ik ben trots op de betrokkenheid van iedereen. Samen iets neerzetten… en bezoekers laten genieten van al dat moois op de voormalige zeebodem. Daar doen we het voor!”

Meer informatie over Tulpenroute Flevoland en de activiteiten: www.tulpenrouteflevoland.nl