Afbeelding

Stuitend beleid vraagt om stuitingsbrief

· leestijd 1 minuut Politiek

ZEEWOLDE - ā€œU moet nu klagen.ā€ ā€œMaar er valt niets te klagen.ā€ ā€œU moet nu klagen anders vervallen al uw rechten om in de toekomst te klagen.ā€ Deze absurde dialoog vat volgens Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie de kern samen van het probleem waarmee mensen worden geconfronteerd die in de toekomst last krijgen van Lelystad Airport. ā€œWij bieden gelukkig een oplossing voor de inwoners van Zeewoldeā€, laten ze weten.

Wat is er aan de hand? Vijf jaar na het luchtvaarbesluit vervalt het recht om een klacht tot schadevergoeding tegen Lelystad Airport in te dienen als bijvoorbeeld uw huis minder waard is geworden door overvliegende vliegtuigen. Echter, sinds het besluit vijf jaar geleden is vastgesteld is er nog geen passagiersvliegtuig vertrokkenā€¦ waardoor er ook niets te klagen valt. De termijn van vijf jaar blijft echter wel staan waardoor het recht van beklag per 1 april 2020 vervalt. De oplossing wordt geboden door het sturen van een zogenaamde stuitingsbrief die de mensen recht geeft om ook in de komende vijf jaar hun bezwaren kenbaar te maken.

Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie hebben bij motie in de raad geprobeerd om de gemeente te laten assisteren in het formuleren en verzenden van de stuitingsbrief. De overige partijen zagen dit niet als taak van de gemeente. Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie vinden dat juist hier de gemeente de bewoners behulpzaam moet zijn gezien de bijzondere juridische situatie die is ontstaan.

Om die reden zullen Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie op zaterdag 14 maart van 12.00 tot 14.00 uur in de Openbare Bibliotheek aanwezig zijn om de stuitingsbrief aan bewoners van Zeewolde uit te delen en verder toe te lichten. Een voorbeeldbrief is inmiddels ook beschikbaar op de websites van beide partijen. Alleen naam en adresgegevens invullen en daarna per post aangetekend versturen.

Evert Ekker, woordvoerder van Leefbaar Zeewolde: ā€œWe hopen op deze manier de mensen de gelegenheid te geven om ook in de toekomst recht van spreken te hebben. Als u nadeel van de luchthaven en vliegtuigen ondervindt, dan kunt u daarvoor gecompenseerd worden als u tijdig via de stuitingsbrief dit recht heeft behouden.ā€ Ernst Bron woordvoerder ChristenUnie vult aan: ā€œBewoners moeten dit weten en met deze campagne hopen we alle inwoners hiermee te informeren.ā€

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30