Afbeelding

Winnaar ‘Dutch Classic Talent 2019’ Maya Fridman in De Verbeelding

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Op 19 april 2020 speelt Maya Fridman de compositie ‘Canti d’inizio e fine’ in De Verbeelding. Voorafgaand aan het concert vindt de opening van de foto-expositie ‘Vrijheid in Zeewolde’ plaats, waar de foto’s van de twintig winnaars van de fotowedstrijd ‘75 jaar vrijheid’ in groot formaat te zien zijn.

‘Canti d’inizio e fine’ is een compositie gebaseerd op de holocaust voor een solo-cellist die kan spelen, zingen, schreeuwen, kreunen, zweren, ademen, piepen, fluisteren, blaten, sissen, dromen… Dit concertprogramma is het resultaat van een hechte samenwerking tussen twee getalenteerde, hedendaagse muzikanten: componist Maxim Shalygin en celliste Maya Fridman.

Celliste Maya Fridman werd in 1989 in Moskou geboren, waar ze zich ontpopte als wonderkind. Nog tijdens haar studie aan het Schnittke College won ze de eerste prijs van het International Festival of Slavic Music. In 2010 kwam ze naar Nederland, waar ze zes jaar later Cum Laude afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Maya Fridman plaatst als vanzelfsprekend hedendaagse composities naast grote werken uit de vorige eeuw en ontroert met haar emotioneel geladen spel. In 2018 en 2019 is zij musician in residence bij Gaudeamus. Op 26 april 2018 presenteerde zij de wereldpremie`re van Canti d’inizio e fine in Kunstruimte KuuB in Utrecht.

Stiltewandeling met gedichten

Na het concert vindt er een stiltewandeling plaats. Deze rondwandeling gaat langs het oorlogsmonument, over de witte brug, langs Sea Level en via Jan van de Pavert langs De VrijheidsExpres terug naar De Verbeelding. Tijdens de wandeling zullen er op verschillende plaatsen gedichten worden voorgedragen.

Dit concert bijwonen en de stiltewandeling met dichters meebeleven? Tickets, á € 20,-, zijn vanaf nu online verkrijgbaar via www.deverbeeldingzeewolde.nl.

De middag vindt plaatst in De Verbeelding en duurt van 15.00 – 17.00 uur.