Afbeelding

Quizzen op Tweede Paasdag met: LOZ het op!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE ā€“ Normaliter is het Paasweekend een mooie gelegenheid om er met elkaar op uit te gaan. Echter door de coronacrisis vallen alle leuke activiteiten helaas in het water. Samen toch wat leuks doen als gezin of familie en de deur niet uit hoeven? Doe dan mee met LOZ het op! Deze kennisquiz over en door Zeewolde wordt geheel online gespeeld op Tweede Paasdag tussen 14.00 en 15.00 uur bij de Lokale Omroep Zeewolde, via Facebook en YouTube.

De quiz is ontstaan uit een spontane samenwerking. Jan van Beek van de LOZ en Wenda Westerhuis zochten naar een activiteit die Zeewolde in deze onzekere tijden verbindt, maar waarbij wel alle regels worden gehandhaafd om de corona crisis te bestrijden. ā€œIedereen gekluisterd aan Youtube en Facebook, samen strijdend voor leuke prijzen: zo zien we de quiz voor onsā€™ā€™, aldus een enthousiaste Wenda. ā€œWe zorgen voor leuke prijzen die we gaan inkopen bij de lokale winkeliers, om ze ook te laten weten dat we aan hen denken!ā€™ā€™

Jan: ā€œHet moet een quiz zijn waarvan een gezin denkt: daar gaan we eens even goed voor zitten! Vragen over ons dorp, over wat er zich allemaal afspeelt in het dorp, maar ook wat algemene vragen om de hersens te laten krakenā€¦ We hopen dat Zeewolde de strijd met elkaar aangaat.ā€™ā€™

De quiz wordt gespeeld via het populaire Kahoot! Een programma waarmee je online een quiz kunt spelen. Vooral jongeren zijn bekend met deze spelvorm; Kahoot wordt vaak ingezet op school bij bepaalde vakken. Door LOZ het op! als Kahoot te maken, hoopt de lokale omroep dat het hele gezin aanhaakt bij dit spel. Een uitleg over hoe je meedoet aan de quiz is nu al te vinden op de site van de lokale omroep!
ā€œNu de Paasritten, evenementen en open dagen allemaal verboden zijn, kun je Tweede Paasdag toch online iets gezelligs doen. We gaan ervoor zorgen dat mensen met het spelen van de quiz, alle mooie dingen van Zeewolde weer eens voorbij zien komen. Het moet je vooral een positief gevoel geven. En je wilt natuurlijk winnen!ā€™ā€™, aldus een enthousiaste Erik Wallenburg, die ook ondersteunt in het organiseren van LOZ het op!

De quiz LOZ het op! wordt gespeeld op Tweede Paasdag tussen 14 en 15 uur via het Facebook en YouTubekanaal van Lokale Omroep Zeewolde.

Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52