Afbeelding

Tulpeiland afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Algemeen

ZEEWOLDE – Met het aanhoudende mooie weer trekken mensen er lekker op uit. Ook het Tulpeiland waar de tulpen in bloei komen, wordt druk bezocht.

Bezoekers hielden zich, voor zover bekend, netjes aan de geldende RIVM regels. Maar omdat er erg veel auto’s en busjes geparkeerd stonden heeft de gemeente besloten om de toegangsweg tot het tulpeiland te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers mogen, zolang de RIVM regels, waaronder de 1,5 meter afstand nageleefd wordt, wel genieten van het tulpeiland.

Toch doet de gemeente de oproep: Blijf ook tijdens de Paasdagen thuis, geniet van de zon in eigen tuin of op het balkon!

Andere afsluitingen

Vanaf woensdag 8 april is ook de Rassenbeekweg, Wielseweg en het tussengelegen bos op last van de burgemeester afgesloten voor verkeer. De Rassenbeekweg bleek erg in trek bij mensen die het als parkeerplaats gebruikten om het Laakse Strand te bezoeken. De bezoekersstromen die dat meebrengt zijn onwenselijk in verband met het tegengaan van de verspreiding van het Coronavirus. Vanuit Veiligheidsregio Flevoland is er een noodverordening van kracht die handhaving mogelijk maakt.

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden