Flevour Box ambassadeur Nadia Zerouali
Flevour Box ambassadeur Nadia Zerouali Sven Benjamins

Flevour Box breidt na succesvolle eerste maand uit naar Dronten en Zeewolde

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

ZEEWOLDE - Na een geslaagde eerste maand met bijna 1000 verkochte Flevour Boxen in Lelystad en Almere is vanaf vandaag, woensdag 6 mei, de Flevour Box ook in Zeewolde en Dronten te bestellen! Flevolandse producenten bundelen succesvol de krachten om dit pakket vol overheerlijke producten uit de provincie Flevoland mogelijk te maken.

Met het bestellen van de box steun je Flevolandse producenten en haal je de Smaak van Flevoland in huis. Smaakmaker, tv-chef, kookboekenschrijver en inwoner van Almere, Nadia Zerouali, is ambassadeur van de Flevour Box. Zij stelde de box mede samen en ontwikkelde bijpassende recepten. De Flevour Box is een samenwerking tussen de vereniging Flevofood - die hun netwerk van producenten inzet, en de Lelystadse Boer en Local2Local die zorg dragen over de logistiek.

De Flevour Box kan vanaf woensdag 6 mei worden besteld voor 35 euro (inclusief verzendkosten) en wordt thuisbezorgd in Dronten, Zeewolde, Almere en Lelystad. Bij succes wordt er gekeken of ook op andere plekken in Flevoland kan worden bezorgd. Alle boxen worden met veel aandacht voor hygiëne ingepakt. Kijk op www.smaakvanflevoland.nl voor meer informatie over het plaatsen van de bestelling en de levermomenten.

Steun voor de producenten

Karin Perdaems is één van de enthousiaste ondernemers die de box mede mogelijk maakt. Zij levert de Polderknoflook voor de Flevour Box: “Deze tijd leent zich er echt voor om te kijken wat er van dichtbij komt, ik merk dat er meer aandacht is voor lokale producenten. De box maakt ineens heel duidelijk wat er allemaal naast de deur te vinden is. Veel Flevolanders zijn nog steeds verbaasd dat er om de hoek gewoon heerlijke knoflook groeit! Met die zichtbaarheid zijn we enorm gesteund. De Flevour Box maakt kiezen voor lokaal een stuk makkelijker, we zijn dan ook ontzettend enthousiast over de uitbreiding naar Dronten en Zeewolde!” Ook Rogier Scherpbier van Zonnespelt is heel trots dat de spelt en tarwemeel van Zonnespelt in de box zitten: “We hebben nog nooit zoveel positieve reacties gehad op onze producten! Het is voor ons heel waardevol om hieraan mee te werken en eten van dichtbij zichtbaar te maken. Hoe meer mensen we op deze wijze kunnen bereiken, hoe blijer wij hiervan worden.”

Smaakmaker Nadia Zerouali ambassadeur Flevour Box

Nadia Zerouali is als smaakmaker, tv-chef, kookboekenschrijver en inwoner van Almere ambassadeur van de Flevour Box. Zij stelde de box mede samen en ontwikkelde bijpassende recepten voor de ingrediënten in de box, zodat de mensen die een pakket bestellen er thuis mee aan de slag kunnen. Nadia Zerouali: “We zien op social media dat mensen veel verschillende dingen maken met de inhoud van de box! Zowel mijn recepten via de Flevour Box website als heerlijke eigen creaties: geroosterde wortels met spelt, pastinaaksoep, geroerbakte oesterzwammen met een eitje, we zien van alles voorbij komen. Ontzettend leuk om te zien dat de Smaak van Flevoland echt bij de mensen thuis komt!”.

Wekelijks verrassingsproduct

De producten in de Flevour Box blijven in de basis hetzelfde, maar nieuw is het wekelijks verrassingsproduct. Elke week is er als extraatje een wisselend bijzonder product uit Flevoland aan de box toegevoegd. Hierdoor worden er meer producenten gesteund en is er afwisseling voor de consument. Zo zat er afgelopen week een sopropo uit Dronten in de box. De sopropo is een bijzondere bittere komkommerachtige groente die vooral in de Surinaamse keuken wordt gebruikt en bekend staat om z’n potentiële preventieve werking voor diabetes type 2. Deze week is het de biologische Frambozen Rood rabarber van Rob Verduijn, een speciale rabarbersoort met een friszure smaak die je herkent aan zijn mooie donkerrode steel. De Flevour Box en haar producten staan zo nog meer symbool voor de diversiteit aan smaak die Flevoland te bieden heeft. Het verrassingsproduct in de Flevour Box wordt wekelijks via de social media kanalen van Flevour (Facebook, Twitter en Instagram) aangekondigd.

Support Your Locals maakt korte ketens in heel Nederland zichtbaar. De Flevour Box sluit zich aan bij het groeiende netwerk van korte ketens in Nederland. De landelijke campagne Support Your Locals roept heel Nederland op om zoveel mogelijk lokale voedselproducenten te steunen en vanaf nu te kiezen voor lokaal, en te streven naar kortere voedselketens nu én na de crisis. Alle initiatieven zijn te vinden onder de #supportyourlocalsNL en de website www.supportyourlocalsnl.nl.