Flevoland daagt inwoners uit met creatieve wedstrijd: Maak de zomer!

Cultuur

FLEVOLAND - Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je schilderspullen in de aanslag. Nederlandse provincies dagen hun inwoners uit met een creatieve wedstrijd: Maak de zomer. Ook Flevoland doet mee. De wedstrijd is onderdeel van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Op 30 juni wordt bekend gemaakt wie de beste amateurkunstenaar van Nederland is.

Komt de beste amateurkunstenaar van Nederland uit Flevoland?
Deelnemen aan de iktoon-challenge kan nog tot 23 juni. Upload via iktoon.nl een foto of korte video van je kunsten met het thema ‘Maak de zomer’ en deel deze op social media met #iktoon #flevoland #maakdezomer. Uit elke provincie worden vervolgens de beste inzendingen geselecteerd. Een jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo (winnaar van de prestigieuze dansprijs De Zwaan) en presentatrice Mandy Woelkens kiest de winnaars op 30 juni. Een eervolle vermelding gaat uit naar de inzending met de meeste publieksstemmen.

Wedstrijdregels

  • Meedoen kan tot 23 juni
  • Alle creatieve uitingen zijn welkom
  • Thema is ‘Maak de zomer’. Schrijf jouw zomerlied, schilder je dromen, breng een ode aan vakantieliefdes of zwoele zomeravonden. Leef je uit!
  • Alleen of als groep, bijvoorbeeld met je huisgenoten, buren of zangkoor
  • Of je nou net begonnen bent of al jarenlange ervaring hebt, iedereen is welkom om mee te doen

Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020