Afbeelding

Nieuw cultuur-educatieprogramma Verbeelding&CO per flessenpost

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Jaarlijks presenteert Verbeelding&CO op feestelijke wijze haar nieuwe programma. Normaal gebeurt dat bij de Verbeelding maar in verband met de coronamaatregelen werd een creatieve oplossing bedacht in de vorm van ‘flessenpost’, onder het motto: Laat cultuur stromen!

Tijdens een officieel moment op woensdag 24 juni werden de flessen uitgereikt aan wethouder Egge Jan de Jonge en Johanna de Veer van de gemeente Zeewolde. Vanuit het onderwijs namen directeur Wilma Bliekendaal en I.C.C-er Christine Rhijnburger van ’t Kofschip, alswel de cultuurcoördinatoren Etty Schipper van Het Mozaïek en Marja de Vries van De Toermalijn de flessen met plezier in ontvangst.

Op deze manier kreeg iedere school een echte ‘Verbeelding&CO waterfles’ met daarin een brief van cultuurmakelaar Marina van Arendonk waarin zij het nieuwe cultuur-educatiefprogramma voor 2020/2021 toelicht. Haar boodschap aan het onderwijs van Zeewolde, maar ook alle partners, is: “Laat cultuur stromen… Geef creativiteit een plek. Juist nu.”

Door de coronacrisis is de werkelijkheid veranderd schrijft de cultuurmakelaar. “Maar met een nieuw digitaal programma Verbeelding& Co blijven we ook in het nieuwe seizoen doorgaan op de vertrouwde en succesvolle manier om cultuur en kunst in Zeewolde bij de scholen, leerkrachten en leerlingen aan te bieden. Juist nu is het ontzettend belangrijk om op een andere manier naar dingen te kijken. Dat is iets waar kinderen maar ook volwassenen veel behoefte aan hebben. Die nieuwe kijk, frisse blik, creativiteit en verbeeldingskracht hebben we meer dan ooit nodig.”

Met onder meer theatervoorstellingen, muziek- en dansworkshops, gedichtenproject en beeldende kunst, biedt Verbeelding&CO ook dit jaar een gevarieerd creatief en educatief programma voor een brede doelgroep, van kleuterklas tot het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen online inschrijven.

Voor meer informatie: www.verbeeldingenco.nl