'Televisiestudio' in wedstrijdsecretariaat VV Zeewolde.
'Televisiestudio' in wedstrijdsecretariaat VV Zeewolde. Zeewolde Actueel

Licht herstel VV Zeewolde tegen laag geklasseerd Advendo

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE - VV Zeewolde heeft zich zaterdagmiddag 10 oktober tegen Advendo ’57 enigszins hersteld van de forse nederlaag die een week eerder werd geleden bij VV Veenendaal. De laag geklasseerde tegenstander uit Ederveen werd na een 2-0 ruststand met 3-0 verslagen.

Publiek was er zaterdagmiddag door de strengere coronamaatregelen niet bij op sportpark De Horst. Het regende bijna onophoudelijk, waardoor het maar zeer de vraag is of het anders veel drukker zou zijn geweest. Als geste aan de supporters bestond de mogelijkheid de wedstrijd thuis via een livestream van de Lokale Omroep Zeewolde te volgen.

Zeewolde had wat recht te zetten na de afstraffing in de voorgaande wedstrijd. Toch was het eerste gevaarlijke moment na tien minuten voor de gasten. De thuisploeg ontsnapte aan een strafschop en Romero Butz aan een rode kaart, toen scheidsrechter Rudolf Letschert weigerde te fluiten nadat de Zeewolder doelman de doorgebroken Dejan Knevel (net) binnen de zestien ten val bracht. De aanvaller van Advendo kwam zo ongelukkig terecht, dat hij zich moest laten vervangen. Kort erop volgde het eerste doelpunt aan de andere kant. Een keihard schot van Denilçon Ramazan kon maar ternauwernood door Advendo-doelman Henk-Jan van de Berkt worden gekeerd. De hoekschop van Reinier Joustra die volgde, werd van dichtbij binnengeschoten door de andere routinier Ronald Hoek: 1-0. In de 14e minuut zette Ruben Stoelhorst goed door, waarna een verdediger van de gasten de bal in paniek tegen zijn eigen paal schoot. In de 27e minuut hadden de polderboys het geluk aan hun zijde, toen een kiezelhard schot achter Butz via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. In de 33e minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. De hardwerkende Jan Struijk stond met een hoekschop aan de basis van de treffer. De kopbal was vervolgens van Ruben Stoelhorst, die de mazzel had dat een verdediger de bal van richting veranderde: 2-0. Vijf minuten later zorgde Butz er met een katachtige reactie voor dat de ploeg uit Ederveen niet de gelegenheid kreeg terug te komen in de wedstrijd.

De sterkste fase van Zeewolde was het eerste deel van de tweede helft. Er werd in ieder geval lekker gecombineerd, hetgeen van grote delen van de wedstrijd niet kon worden gezegd. De thuisploeg claimde in de 50e minuut een strafschop, toen Ramazan binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Letschert deed ook nu of zijn neus bloedde. Drie minuten later onderschepte de gretige invaller Ivor Wolters het uitverdedigen van de gasten en stelde hij Ramon Chaigneau in staat voor 3-0 te zorgen. Verdere treffers bleven zaterdagmiddag uit. Dat was jammer, een hogere score zou namelijk heel welkom zijn geweest voor het toch wel wat geknakte zelfvertrouwen van Peter Epe en zijn mannen. Net als drie doelpunten scoorde Zeewolde zaterdagmiddag drie gele kaarten. Reinier Joustra, Kevin Ozinga en Maurizio Sleurink liepen er om uiteenlopende redenen tegenaan. Ozinga mocht van geluk spreken, toen hij met reeds geel op zak op een gevaarlijke plaats hands maakte. Scheidsrechter Letschert, die veel niet wilde zien of misschien wel helemaal niet zag, spaarde de Zeewolder verdediger echter.

Opstelling Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Maurizio Sleurink, Kevin Ozinga, Ronald Hoek, Ali Akachar (81. Youri Blom), Denilçon Ramazan, Reinier Joustra, Jan Struijk (74. Jeffrey Bras), Ruben Stoelhorst (40. Ivor Wolters) en Rutger de Vries.