Wolderwijd B1
Wolderwijd B1 Eigen foto

KV Wolderwijd B1 tóch kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Het jeugdteam B1 van KV Wolderwijd is zaterdag 10 oktober veld-kampioen geworden. Een fantastisch slot van een competitie waar de teams zeer aan elkaar gewaagd waren, maar B1 was uiteindelijk de beste.

De jeugdleden (14-16 jaar) konden na de zomervakantie haast niet wachten om weer normaal wedstrijden te gaan spelen. Sinds maart was dat natuurlijk niet meer mogelijk geweest, maar nu was het eindelijk zo ver. Wolderwijd B1 was ingedeeld met Blauw-Wit B1 uit Kampen, Exakwa B2 uit Lelystad en Dindoa B2 uit Ermelo. Gedurende het gehele veldseizoen gingen de teams min of meer gelijk op. Alles zou in deze laatste wedstrijd beslist worden; zowel Exakwa als Wolderwijd maakten kans kampioen te worden. Bij de eerste ontmoeting was Exakwa de sterkste geweest.

Na een kletsnatte week ontmoetten de twee teams elkaar afgelopen zaterdag op een modderig en nat grasveld. Wolderwijd zette gelijk pittig in. Binnen tien minuten zetten Anneleen en Karsten het team op een voorsprong van 2-5. Tijdens de wedstrijd viel er nog meer regen en zelfs wat hagel. De bal werd glad en het veld nog glibberiger. De spelers hadden soms moeite om overeind te blijven, maar gingen de rust in met een stand van 4-11. Na de rust kwam Exakwa nog even op stoom en maakten nog vijf punten, maar omdat Wolderwijd geen kans onbenut liet, verloren de Lelystedelingen uiteindelijk met 9-16 van de Zeewoldenaren. Alles wat Wolderwijd B1 deed lukte en deed het team wat een team hoorde te doen: samenwerken. Met zijn lengte en kracht is Mischa een waardevolle verdediger en onderschepte Daniël regelmatig de bal. Karsten was met zes doelpunten topscorer, maar ook Anneleen, Martijn, Louise, Sophie, Lisa en Damaris maakten mooie punten.

Onder de modder en zeer tevreden bedankte het team de scheidsrechter en gaf hem nog een kadootje als dank voor zijn inzet. Het was tenslotte de week van de scheidsrechter.

Uit de dames kleedkamer schalde: ‘we are the champions’, dus komende week zal dit kampioenschap door het hechte team samen met coaches Robert, Haroen en Mark met een bescheiden feestje vast gevierd worden.