Afbeelding
Erik Wallenburg

Jongeren willen The Basement terug

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE ā€“ Het gebouw The Basement, ooit de thuisbasis van het straathoekwerk, moet weer open. Dat is een grote wens van de jeugd en ook de ouderere jongeren. De oproep klinkt zowel vanuit de Jeugdraad i.o. van De Levant als van een groep jongeren, die met een podcast ā€˜The Basement moet terug-actieā€™ zijn gestart.

Het markante gebouw met het hellende groene dak staat al een aantal jaren leeg. Velen vinden dat jammer. Wethouder Winnie Prins onderstreept die mening. ā€œMijn hart zegt: open dat gebouw. Vooral qua locatie is het een ideale plek zo vlak bij de atletiekbaan, skate- en freerunpark.ā€ Net als De Meermin moet ook The Basement rigoureus onder handen genomen worden om aan de eisen van de huidige tijd te kunnen voldoen. In het kader van de nieuwe welzijnsvisie is de gemeente vorige week een onderzoek gestart om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het gebouw aan te passen en of dat voor een redelijke prijs kan . ā€œDit moet leiden tot de beslissing wel of niet doenā€, aldus de wethouder.

Het straathoekwerk werd met het sluiten van The Basement ondergebracht in de Eclips naast De Meermin. ā€œDat is geen succesā€, geeft de wethouder aan. Zij hoopt dat The Basement weer tot leven kan worden gebracht en dat het een echt honk wordt waar meerdere jeugdactiviteiten kunnen worden ondergebracht, alsook de buurtsportcoaches, en waar alle jongeren zich thuis kunnen voelen. ā€œIk hoop dus dat de aanpassingen meevallen en dat The Basement de komende jaren, als De Meermin onder handen wordt genomen, weer gebruikt kan worden. Maar het is een ingewikkeld proces. Ik kan nog geen toezeggingen doen.ā€

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30