Afbeelding

Lintje voor penningmeester Chr. Geref. Kerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Vrijdag 18 september was het 25 jaar geleden dat de Chr. Geref.Kerk Zeewolde op eigen benen ging staan, los van ‘moederkerk’ Harderwijk. Dat heugelijke feit werd gevierd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het kerkgebouw aan de Gelderseweg, waarbij de gelegenheid te baat werd genomen om penningmeester Peter Petersen, van meet af aan de ‘financiële man’ van de kerk, in het zonnetje te zetten en te eren met een lintje. “Want het had zijne Majesteit behaagd…”, luidden de traditionele woorden van burgemeester Gerrit Jan Gorter.

Voor het zover was had de burgemeester er al een andere klus op zitten, namelijk het onthullen van een belettering op de gevel van de kerk. “Zodat vanaf de rotonde nu meteen duidelijk is dat we een kerk zijn”, was de uitleg daarbij. Op dat moment vermoedde de heer Petersen nog niets, maar zijn familie maakte zich al op om via de achterdeur het kerkgebouw binnen te sluipen, klaar om zich bij hem te voegen zodra het moment daar was. Na een kort historisch overzicht van 25 jaar kerk-zijn in Zeewolde nam de burgemeester het woord, sprak lovende woorden aan het adres van kerk en penningmeester, en nóg vermoedde de decorandus niets. Pas toen de heer Gorter aangaf niet meer namens de gemeente, maar namens Zijne Majesteit te zullen spreken begon het te dagen. Verrassing compleet, en de heer Petersen nam de gelukwensen en de bijbehorende versierselen vervolgens glunderend in ontvangst.

Peter Petersen (58) is vanaf 1993 tot op de dag van vandaag actief als de lid van de commissie van Beheer van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zeewolde. Hij begon als medepenningmeester en vanaf 1995 is hij eerste penningmeester. Ook verzorgt hij het financiële plaatje in het kerkblad ‘De Kerkbode’. Daarnaast is de heer Petersen van 2010 tot 2018 actief geweest als lid van de Raad van Toezicht van de vereniging voor Gereformeerd Voortgezet onderwijs voor Midden-Nederland. In die acht jaar was hij in die hoedanigheid ook voorzitter van de auditcommissie. Tevens is de heer Petersen vanaf 2015 actief geweest als penningmeester van het Platform Vluchtelingenhulp Zeewolde (PVZ). Dit gedurende de tijd dat het asielzoekerscentrum in Zeewolde was gevestigd, van januari 2016 tot oktober 2018, en in de opbouw- en (huidige) sluitingsfase.

Afbeelding