Pop up restaurant
Pop up restaurant Jeannette van der Linde

Memorabele 5e editie van BeachBios

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De 5e editie van de BeachBios was in meerdere opzichten een memorabele. Niet alleen vanwege de manier waarop het in verband met de coronamaatregelen (twee keer) georganiseerd moest worden. Ook de locatie moest worden aangepast en dus verhuisde de BeachBios dit keer naar het familiestrand en was er speciaal voor deze editie een, overigens heel sfeervol, pop up restaurant ingericht.

Wat menig bezoeker ook bij zal blijven van deze editie was de venijnige oostenwind, die met name vrijdagavond vrij spel had in de openlucht bioscoop. Beschutting was er niet. De nodige afstand tussen de groepjes van twee, maximaal drie personen, maakten het er niet beter op. In plaats van lekker met de voetjes in het zand werden alle middelen benut om de kou een beetje af te wenden. Met als gevolg dat tegen het eind van de film de bezoekers er bij zaten als mummies, zo dik ingepakt! Waar achteraf gelukkig wel weer om gelachen kon worden.

Het idee achter de (gratis) BeachBios is om op een gezellige manier met familie en vrienden de zomer af te sluiten. De entourage en het samenzijn speelt daarbij een grote rol. De film, in dit geval de The Greatest Showman, is voor velen eigenlijk een beetje bijzaak. Door al die coronamaatregelen werd die spontane en unieke sfeer wel een beetje teniet gedaan. Dat lag overigens niet aan de organisatie. Een dikke pluim voor de vele mensen, veelal vrijwilligers, die hard hebben gewerkt om alles te organiseren en de zaken goed te laten verlopen. Zo konden bezoekers na een gezondheidscheck met hun meegebrachte stoel naar hun gereserveerde plek, bestaande uit een vlag in het zand met daarop een nummer. Alles was ruim opgezet zodat de 1,5 meter afstand bewaard kon blijven en dat het personeel genoeg ruimte had om drankjes en hapjes rond te brengen. Dat ging op bestelling, na het zwaaien met een bij de entree ontvangen lampje, en dat werkte uitstekend! Toiletbezoek kon via een vaste route. Verder was het de bedoeling dat bezoekers bleven zitten. Zonder pauze en met die wind was dat best een uitdaging!

Stichting Puur Zeewolde kijkt terug op twee mooie drukbezochte filmavonden, waar ook verrassend veel bezoekers van buiten Zeewolde op af waren gekomen. “Het was best even spannend of het wel ging lukken. Pas op het laatste moment kregen we akkoord”, aldus Stein Docter. “We kijken uit naar 2021 en wie weet kunnen we het dan weer op de ‘ouderwetse’ manier organiseren.”

Afbeelding