Afbeelding

Stoom afblazen en kabouters tellen

Cultuur

NIJKERK - De K is bijna weer in de maand en dat betekent kabouters in polder Arkemheen. Op zaterdag 26 september kunnen de kleine kabouters een paddenstoelenspeurtocht doen, is er kabouterthee en paddenstoelensoep.

Daarnaast zijn er nog veel meer herfstactiviteiten van 11.00 tot 16.00 uur. Zo kan je met een speciaal ganzenbord spelenderwijs van alles leren over de ganzen. Het stoomgemaal is weer goed op stoom en het ketelhuis heerlijk verwarmd. De machine loopt gesmeerd en zet de schepraderen in beweging. De stoker en machinist vertellen hun verhaal en ze doen hun uiterste best om alle vragen te beantwoorden. Als het even kan rijdt de stoomtrein heen en weer en is het stoombootje ook onder stoom. Op de zolder van het bezoekerscentrum is de expositie ‘Kijk op de Dijk’, maquettes en schitterende foto’s van de Zeedijk.

Kortom: kom even met de (klein)kinderen (of zonder), stoom afblazen, kabouters tellen, ganzenborden en genieten in de polder Arkemheen!

Entree volwassenen €4,00, kinderen t/m 14 jaar € 2,00. Kinderen met een kaboutertekening en/of een gedicht over de herfst hebben gratis toegang.

Meer informatie www.stoomgemaal-arkemheen.nl