Blotevoetenpad 4000ste bezoeker
Blotevoetenpad 4000ste bezoeker

Blotevoetenpad ontvangt 4000ste bezoeker

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Het blotevoetenpad bij de Sternhof heeft haar 4000ste bezoeker mogen verwelkomen. Toen de teller zondag 20 september het getal 3999 aangaf, stonden de initiatiefnemers vol spanning te wachten op de 4000ste bezoeker. Drie auto’s met blije families reden het erf op van de Sternhof om het blotevoetenpad te gaan lopen, niet wetende wat er zou kunnen gebeuren.

De eerste familie bestond uit zes personen. Henri van het Erve vertelt enthousiast: “We lieten ze eerst afrekenen en vroegen toen wie er het meest enthousiast over ons pad was. Dat bleek Nathanja van Wijhe uit Dronten te zijn. Toen sprong mijn vrouw Marieke naar voren en feliciteerde haar. De hele familie kreeg een ijsje en een waardebon om volgend jaar weer te komen lopen.”

Het blotevoetenpad in het buitengebied van Zeewolde, bestaat sinds 2014 en is gegroeid van 500 meter lengte naar ruim 1500 meter, inclusief een heus labyrint en doolhof. Het pad is enorm in trek bij voornamelijk Nederlandse families die actieve buitenactiviteiten zoeken die niet te lang duren en een mogelijkheid hebben om op een buitenterrasje te zitten met toiletten en zelfs een douche in de buurt. Marieke Moens ziet de toekomst positief tegemoet: “We gaan het pad deze winter weer uitbreiden met nog meer bewegingsmogelijkheden en grappige hoeken. Ook is er iemand op ons pad gekomen die graag kinderfeestjes wil organiseren met het blotevoetenpad als basis. Wij gaan hier deze herfstweken al mee starten.”

Het blotevoetenpad Zeewolde bevindt zich op Sternweg 14 en is tot en met de herfstvakanties geopend op de woensdag-zaterdag- en zondagmiddagen tussen 14.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.sternhof.nl