vooraanzicht
vooraanzicht

Avontuurlijk startsein bouw Avonturenhuis

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Op het Scoutinglandgoed Zeewolde werd vrijdag 25 september het startsein gegeven voor de bouw van het Avonturenhuis; een verblijfsaccommodatie voor kinderen van alle leeftijden, met en zonder beperking, scouts en niet-scouts, uit binnen- en buitenland. De start werd gemarkeerd door burgemeester Gerrit-Jan Gorter van Zeewolde en gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland die in samenwerking met welpen op avontuurlijke wijze een plaquette samenstelden.

De onderdelen van de plaquette werden door de welpen (kinderen van 7-11 jaar) van Scoutinggroep Manitoba bovenaan de klimwand opgehaald. De burgemeester en de gedeputeerde stelden zo de plaquette samen die straks een plekje krijgt in het gebouw.

Gedeputeerde Harold Hofstra gaf aan dat 'een initiatief zoals het Avonturenhuis bijdraagt aan een natuurinclusieve samenleving, waarin natuur en economie in balans zijn'. Burgemeester Gorter vertelde dat door de vestiging van Scouting Nederland Zeewolde al een aantal mooie activiteiten mogen beleven. “Met de komst van het Avonturenhuis laat Scouting zien zich echt thuis te voelen in Zeewolde. Ik kijk uit naar de opening!”

De bouw van het Avonturenhuis is al jaren een grote wens van Scoutinglandgoed. Het doel van het Avonturenhuis is om voor álle kinderen en jongeren uitdagende activiteiten in de natuur mogelijk te maken, zoals ontmoeten, samen spelen, wandelen, sporten of zeilen. Ook voor jonge kinderen en kinderen met een beperking is het nu mogelijk om samen buiten in de natuur te spelen en zich te ontwikkelen. Dit zorgt voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een groter sociaal netwerk.

Als onderdeel van het Scoutinglandgoed wordt het Avonturenhuis duurzaam gebouwd. Bij de realisatie wordt veel hout gebruikt, komen er zonnepanelen op het groene dak en is het gebouw aardgasvrij. De duurzame toepassingen worden ook begrijpelijk en zichtbaar gemaakt voor kinderen. Zo worden zij bewust en enthousiast gemaakt over de duurzame leefomgeving van het Avonturenhuis. De opening van het Avonturenhuis is naar verwachting rond de zomer van 2021.

 zij-aanzicht
 Avontuurlijke-start-bouw-Avonturenhuis