Afbeelding
Politie Zeewolde

Schoenafdrukken achtergelaten

Politie

ZEEWOLDE – Vorige week, tijdens de Week van de Veiligheid, heeft de politie samen met de gemeente Zeewolde mensen bewust proberen te maken van vormen van criminaliteit. Dat bestond vooral uit het geven van (online) voorlichting, bijvoorbeeld over de WhatsApp-fraude, maar de politie Zeewolde ging ook met boa’s de wijken in voor de ‘voetjesactie’.

Op diverse plekken waar als het ware de inbreker werd ‘uitgenodigd’ om binnen te komen, werd een zogenoemde schoenafdruk achtergelaten. “We hebben toch weer wat voetjes neergelegd”, vertelt Miklos Coumou van Politie Zeewolde. “Bijvoorbeeld waar mensen het raam open hadden laten staan en bij een fiets die voor de deur stond met een compleet sleutelbos in het slot.”

In het buitengebied werd aandacht gevraagd voor ondermijnende criminaliteit. Deze actie, waarbij onder meer een geurkraskaart werd verspreid om daarmee de geur van een xtc-lab te kunnen herkennen, kreeg zelfs landelijke aandacht. Daarnaast is er een folder rondgedeeld onder de bewoners, bedrijven en werknemers in zes talen, met informatie waar mensen alert op moeten zijn en hoe ze zaken (anoniem) kunnen melden bij de politie.