Onze vlag!
Onze vlag! Jelle Stellingwerf

Vrolijk kindervermaak tijdens SportBattle 2020

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Dat het traditionele Vakantiesportspektakel dit jaar niet op de vertrouwde manier zou kunnen plaatsvinden stond al vast. Corona dicteert natuurlijk een bescheiden en voorzichtige aanpak, maar ook de gebruikelijke locatie gaf niet thuis: Het Baken gaat op de schop. “Dan maar in de buitenlucht”, moeten ze bij Sport & Cultuur Zeewolde hebben gedacht. Klapper van de dag: de SportBattle Lasergame!

Het Freerun Parcours, waar de beide ‘runs’ van de Lasergame zouden moeten plaatsvinden, ligt er nat en verlaten bij. Coördinator Michelle Volk staat in een waterig maar aangenaam zonnetje eventuele laatkomers op te wachten, en legt uit dat de happening is verkast naar ‘het bos’. Dat blijkt een gouden greep, want het strookje bos tussen de atletiekbaan en de Woldlaan leent zich geweldig voor een spelletje vlagveroveren-twee-punt-nul: het spel zoals kampgangers en padvinders het kennen, maar dan met laserguns in de aanslag! Ronde 2 van de Lasergame is volgeboekt. Twintig kinderen, pakweg tussen zeven en tien jaar oud, staan te trappelen van ongeduld bij de uitleg van ‘de juf’.

De club wordt verdeeld in ‘Team Rood’ en ‘Team Geel’, en ontvangt uitgebreide instructies over het gebruik van de Lasergun, waarmee de tegenstander tijdelijk kan worden uitgeschakeld. “Heb je geen levens meer, dan kom je bij mij nieuwe halen”, zegt Juf. Dat schijnt in de beeldschermversie van het spel niet te kunnen of te mogen, maar hier kijken ze niet zo nauw. Dan krijgen de teams opdracht om hun vlag, uiteraard in de corresponderende kleur, zorgvuldig te verstoppen. De spelopdracht is simpel: verdedig je eigen vlag, en verover die van je tegenstander. Bij het “klaar, áf” rent de meute joelend en waarschuwingen schreeuwend uit elkaar. Corona of niet, kinderen doen hun ding: spelen! Verhitte koppies, blije gezichten. Als argeloze voorbijganger zou je wensen dat je weer even acht of negen was…        

Op jacht naar de vlag...