Afbeelding
Jan Dekker

Feestelijke overhandiging Flevour Box

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ALMERE - De Flevour Box is een maandelijkse inspiratie box waarmee inwoners van Flevoland kennis kunnen maken met het Flevolandse voedsellandschap en de seizoenen. Wethouder Roelie Bosch en zakenvrouw van het jaar Nasima el Bachiri-Ouamar hebben vrijdag 2 oktober de Flevour Box van oktober in ontvangst genomen. Nadia Zerouali, ambassadeur van de Flevour Box en Bauke van der Veen, bestuurslid van de vereniging Flevofood overhandigden de Flevour Box bij Zorgkwekerij Weet Hoe Je Leeft als blijk van waardering voor hun inzet voor de stad Almere.

De Flevour Box zit vol overheerlijke en wisselende seizoensproducten uit de provincie Flevoland: van aardappelen en bieten tot honing en quinoa. De inhoud van de box wordt samengesteld met producten van boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers die lid zijn van de vereniging Flevofood. Haal de smaak van Flevoland in huis door de box te bestellen via lokaalvoedselflevoland.nl

Een blijk van waardering
In de aankomende maanden zal de vereniging Flevofood elke maand twee Flevour Boxen weggeven in de zes gemeenten die Flevoland telt: Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk. Dit doet Flevofood als blijk van waardering naar de gemeenten en de inwoners voor hun betrokkenheid in de gemeente en/of hun lokale inzet voor een groener, gezonder en meer lokaal voedselsysteem. “Want alleen samen kunnen we een positieve impact realiseren op de regionale voedseleconomie, het milieu en de relatie tussen producent, afnemer en consument.”

In de duurzaamheidsagenda en in de voedselstrategie van de gemeente Almere heeft de stad het beschikbaar maken van lokaal voedsel voor de consument als belangrijk punt geformuleerd. In samenwerking met vereniging Flevofood wordt hier door beide partijen hard aan gewerkt en is de Flevour Box een van de manieren om dit mogelijk te maken.