Breed Vermaak - Zwarte Specht 50
Breed Vermaak - Zwarte Specht 50 Gert-Jan Kleine

Langs de deur voor een ‘Trick or Treat’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De Drive Trough Halloween, een bijzonder origineel initiatief van Breed Vermaak, gaat helaas niet door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, maar dat betekent niet dat er zaterdag 31 oktober niets te griezelen valt in Zeewolde!

Als alternatief nodigen Maggie en José van Breed Vermaak kinderen die avond uit om, het liefst verkleed voor het leukste effect, langs de deuren te gaan voor een ‘Trick or Treat’, oftewel een (griezelig) trucje of wat lekkers!

Locaties

Dat Halloween leeft in Zeewolde blijkt wel uit het feit dat er zich al flink wat mensen hebben aangemeld om mee te willen doen. Inmiddels hebben al heel wat tuinen verspreid over Zeewolde een heuse gedaanteverwisseling ondergaan voor een spannend avondje! In samenwerking met Paul Middendorp van Spot Coaching is een kaart samengesteld waarop met pompoenen de deelnemers staan aangegeven. 

Klik hier voor de kaart met locaties voor Halloween.  (De lampionnen op de kaart zijn voor St. Maarten. Ook dan mogen kinderen langs de deur.)

Met een versiering in de tuin (of voor het raam) geven deelnemers aan waar de kinderen welkom zijn om aan te bellen. “Op die manier is duidelijk te zien wie er meedoen. Maar het maakt tevens zichtbaar welke mensen liever geen bezoek aan de deur willen, zodat die woningen overgeslagen kunnen worden”, licht Maggie toe.

Corona-proef

Aan de Zwarte Specht 50 zijn kinderen in ieder geval van harte welkom om na zonsondergang te komen ‘trick or treaten’. Als ze durven tenminste, want daar pakt Breed Vermaak griezelig flink uit! Met onder meer twee acteurs die als heks de boel levendig zullen aankleden! Ook aan de Kogge 21 (waar Amanda Vingerhoets-Vermeulen haar tuin ieder jaar meer versiert) en aan Beekvliet 17 (waar het complete gezinshuis Joris en de Draak actief meedoet) wordt het op sommige plekken wel heel spannend om aan te bellen! 

“Natuurlijk wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen, zodat alles veilig kan plaatsvinden”, benadrukt Maggie. “Dus 1,5 meter afstand en alleen verpakt snoep en fruit.” Van de bezoekers wordt ook gevraagd zich aan de maatregelen te houden. “Dus niet met meerdere gezinnen tegelijk, alleen de kinderen laten aanbellen en daarna weer ruimte maken voor de volgende bezoekers.”

Filmpjes

Geen Halloween zonder iemand schrik aan te jagen! Filmpjes van reacties kun je sturen naar breedvermaak@gmail.com of Facebookpagina Breed Vermaak of telefonisch 06-12268975. De opnames worden gedeeld op sociale media en via Lokale Omroep Zeewolde. De leukste inzending wint een gratis toegang voor het Halloween evenement in 2021.

Ook meedoen met Halloween? Aanmelden kan nog! Klik hier om aan te melden. 

Amanda Vingerhoets-Vermeulen - Kogge 21
Gezinshuis Joris en de Draak - Beekvliet 17
Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04