Afbeelding
De an Sun - Unsplash

Veiligheidsregio: ga niet langs de deuren met Sint-Maarten en Halloween

Cultuur

ZEEWOLDE – Hoe snel kunnen regels veranderen? Gistermorgen, donderdag 29 oktober, meldde de Veiligheidsregio Flevoland op haar website dat het met Sint Maarten door Corona er dit jaar anders aan toe zou gaan dan andere jaren. Maar om het kinderfeestje, waarbij kinderen langs de deuren gaan, veilig te laten verlopen waren er een aantal regels opgesteld. Dezelfde avond is het persbericht aangepast waarbij de Veiligheidsregio Flevoland inwoners met klem afraadt om langs de deuren te gaan met Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november). 

De Veiligheidsregio Flevoland adviseert de inwoners van de betrokken gemeenten om de viering van beide feesten op een alternatieve manier in te vullen, om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Zij doet een dringende oproep om niet langs de deuren te gaan dit jaar en beide feesten thuis in kleine en huiselijke kring te vieren.

Vanwege het hoog opgelopen aantal coronabesmettingen zit Flevoland sinds woensdag 28 oktober op het risiconiveau ‘zeer ernstig’. Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid is dat het hoogste risiconiveau. Ondanks dat de meeste positieve besmettingen geregistreerd worden in Almere en Lelystad, geldt het risiconiveau voor heel Flevoland, dus ook voor Zeewolde.